Національний план утилізації та переробки відходів

Національний план утилізації та переробки відходів

Укрінформ
29 березня  12:00 - Чисто там, де не смітять. Національний план утилізації та переробки відходів

Організатор: БО «ВБФ «Екологічна Україна».

До участі запрошені: Віталій Кличко -  Київський міський голова; Олександр Терещук - голова Київської обласної державної адміністрації; Андрій Садовий - міський голова Львова (skype-зв'язок); Геннадій Кернес - міський голова Харкова (skype-зв'язок); Костянтин Шушаков - екс-голова Обухівської районної ради; Євгеній Моторин - консультант-експерт з питань екології; Олег Картавцев - директор ДП «Науково-дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА»; Роман Казмирський - директор компанії «РЕМВОДПЛАСТ плюс»; Вадим Ноздря - директор ЛКП «Зелене місто»;  Андрій Нагребельний - голова наглядової ради ПРАТ «АТЕК»; Олег Нестерук - депутат Київської області; Олександр Бондар - ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління; Петро Семко - директор Українське виробничо-екологічне об'єднання із заготівлі і використання вторинних матеріальних ресурсів «Укрвторм»; Володимир Волков - член правління БО «ВБФ «Екологічна Україна»; Юлія Донець - голова правління БО «ВБФ «Екологічна Україна».

Коротко. Мета заходу - презентація національної програми утилізації та переробки відходів; обговорення і фіксація актуальних питань та завдань програми; створення робочої групи для розробки та впровадження «Національного плану утилізації та переробки відходів».

Підсумкові матеріали:

Екологи та громадські активісти обговорили Національний план утилізації та переробки відходів

В Укрінформі представники екологи та громадські активісти обговорили Національний план утилізації та переробки відходів. Захід пройшов в форматі круглого столу, повідомляє кореспондент видання.

"Я хотів би задати вектор для плідної співпраці, для кооперації зусиль, для вивчення технологій та пропозицій та ідей,які є. І це має зробити та робоча група, яка доведе до кінцевого результату, щоб ми нарешті отримали те, що ми хочемо від цієї тематики і щоб зберегли навколишнє середовище", - зазначив член правління БО "ВБФ "Екологічна Україна" Володимир Волков. Він також запросив учасників заходу увійти до складу робочої групи для подальшої роботи та обміну досвідом.

Крім того, Волков запропонував присутнім зробити громадський публічний реєстр усіх вдалих ініціатив щодо сортування відходів, утилізації та переробки відходів для подальшого впровадження "вдалі моделі і концепції" в життя у всіх населених пунктах країни.

Як повідомлялось, у 2019 році Уряд схвалив Національний план управління відходами до 2030 року. Раніше у 2017 році Уряд схвалив Національну стратегію управління відходами, яка запроваджує в Україні європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо.

Запропонована Урядом реформа сфери управління відходами передбачає запровадження принципів циклічної економіки та розширеної відповідальності виробника, які мають заохотити бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці, а також передбачає впровадження п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами, яка працює в Європейському Союзі.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-