Перший досвід державного партнерства в медичній галузі заради майбутнього

Перший досвід державного партнерства в медичній галузі заради майбутнього

Укрінформ
25 березня 15:00 - Перший досвід державного партнерства в медичній галузі заради майбутнього

Організатор: Клініка Спіженко.

Спікери: Олег Спіженко - керівник Клініки Спіженко;  Максим Голосний -  голова органу місцевого самоврядування (Дніпропетровська обл.).  

Довідково. Вперше в Україні було підписано договір про партнерство між представниками державного сектору та приватною медичною клінікою. Відтепер пацієнти зможуть отримувати адресну допомогу на вартісне та складне лікування. 

Підсумкові матеріали:

“Клініка Спіженка” співпрацюватиме з тергромадою на Дніпропетровщині щодо онкодіагностики

Мешканці с.Єлизаветівка Петриківського району Дніпропетровської області зможуть пройти безоплатну діагностику та отримати консультацію лікарів онкологічної “Клініки Спіженка” завдяки угоді про державно-приватне партнерство.

Про це йшлося на прес-конференції «Перший досвід державного партнерства в медичній галузі заради майбутнього» в Укрінформі.

“Вперше в Україні було підписано договір про партнерство між представниками державного сектору та приватною медичною клінікою. А саме - між Єлизаветівської сільською радою (Петриківський район Дніпропетровська область) та “Клінікою Спіженка” було укладено угоду на безоплатну онкодіагностику всіх членів ОТГ. 2,5 тисячі людей можуть написати заяву до органу місцевого самоврядування і отримати безоплатну консультацію та діагностику у цій клініці”, - сказав голова Єлисаветівської сільської ради Максим Голосний.

За його словами, коштом місцевої громади застраховано усіх мешканців, а особливу увагу приділяють дітям.

“Це, зокрема, страхування від найпоширеніших захворювань серед школярів та на будь-який випадок травматизму. Органи місцевого самоврядування закривають обсяг фінансування, що потрібен для лікування дітей. З цього ми починали, бо діти наше майбутнє. Кожен член громади має відчувати, що у хворобі він не кинутий напризволяще і є кому про нього подбати. Ми розширили фінансування лікування й на літніх людей”, - сказав Голосний.

За словами керівника “Клініки Спіженка” Олега Спіженка, приватна онкологічна клініка вже надає подібні медичні послуги громадянам багатьох європейських країн.

“Приємно, що ми стали клінікою-вибором для цієї громади. У нас є великий досвід у наданні таких медичних послуг. За 10 років ми стали клінікою-вибором для 37 країн світу. У нас за державними програмами лікуються, зокрема, пацієнти із Румунії, Болгарії, Словенії та інших країн Європи, де покриття здійснюється за державні кошти”, - сказав Спіженко.

Він зазначив, що завдяки цій співпраці жителі громади зможуть отримати якісну безоплатну медичну допомогу у сучасній приватній клініці.

“Це те, до чого йде медична реформа і де ми маємо опинитися за 2-3 роки. Але вже для Єлисаветівської громади це буде реальністю у травні цього року. Нам дуже приємно, що з усіх клінік в Україні обрали саме нас. Надамо ці послуги на найвищому рівні”, - наголосив Спіженко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-