Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018. Презентація проекту

Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018. Презентація проекту

Укрінформ
2 квітня  15:00 - Презентація проекту «Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018» для студентів вищих навчальних закладів.

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Спікер: Дмитро Золотухін  - заступник міністра інформаційної політики України.

Коротко. «Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018» - це хрестоматія інформаційних спецоперацій, які Міністерство інформаційної політки фіксувало протягом останніх років.

Книга складається з підбірки фейків російської пропаганди, спрямованих на підрив територіальної цілісності України. Вона яскраво демонструє, які теми найбільш часто використовувалися в інформаційних атаках проти України.

Книга структурована у вигляді набору «серіалів» з «сезонами», адже кожний масштабний наратив російської дезінформації можна порівняти з «серіалом», який поділяється на «сезони» - складні комплекси ідей всередині нього. Кожна  окрема «серія» зображує одну конкретну ситуацію, яка відповідає сценарній лінії і сезону, і серіалу. Загалом у книзі описано 10 «серіалів».

Підсумкові матеріали:

МІП презентував студентам збірник фейків російської пропаганди

Мінінформполітики провело в Укрінформі презентацію "Білої книги спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018" для студентів вищих навчальних закладів та представників студентських та громадських організацій.

Про концепцію видання розповів автор книги, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

"Фейки не були винайдені Росією, не були винайдені російськими спецслужбами. Політики брешуть по всьому світу, не тільки в Росії і не тільки в питаннях, що стосуються геополітичних конкуренцій між Росією та іншим світом. Проблема полягає в тому, що тільки РФ близько 2013 року зробила з цього індустрію", - зазначив він.

Золотухін пояснив, що видання складається з підбірки фейків російської пропаганди, спрямованих на підрив територіальної цілісності України, а також "демонструє, які теми найчастіше використовувалися в інформаційних атаках проти України".

Заступник міністра уточнив, що з моменту першої презентації видання (12 лютого 2019 року - ред.), вже зафіксовано більше 600 завантажень pdf-версії. Крім того, близько півтисячі примірників МІП направило до київських вишів та інших державних та недержавних інституцій.

Книга структурована у вигляді набору "серіалів" із "сезонами" - кожний масштабний наратив російської дезінформації порівнюється з "серіалом", який поділяється на "сезони" - складні комплекси ідей усередині нього. Кожна окрема "серія" зображує одну конкретну ситуацію, яка відповідає сценарній лінії і сезону, і серіалу.

Таких "серіалів" у виданні описано 10: "Кишеньковий ІДІЛ", "Злочини ЗСУ та Мінські домовленості", "Рейс МН-17: від Карлоса - до російського "Бука", "Невидимі підрозділи західних країн в Україні", "Бій за ЄС", "Кримська інформаційна війна", "У пошуках української зброї", "Міжнародні суди та брехня Кремля", "Україна - "Failed state" та "Шизофренія окупанта: між Зоряном та Шкіряком".

Саму книгу можна завантажити онлайн за посиланням.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-