Презентація переліку арештованих активів, переданих в управління АРМА

Презентація переліку арештованих активів, переданих в управління АРМА

Укрінформ
19 березня 14:00 - Презентація Переліку арештованих активів, переданих в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів 

Організатор: Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Спікери: Антон Янчук - голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; Гліб Канєвський -  голова Громадської ради при  Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; Катерина Риженко -  юридичний радник «Transparency International Україна».

Коротко. Під час заходу спікери нададуть інформацію про можливості для аналізу арештованих активів, які надає Перелік, а також кількість активів, які передано судами в управління АРМА, дані про статус управління арештованим майном та їхню географію.

Перелік арештованих активів створений з метою мотивації бізнесу до співпраці з АРМА, спонукання правоохоронних органів та власників арештованих у кримінальних провадженнях активів до їх передачі в управління агентству, підвищення прозорості управління АРМА арештованими активами, запобігання поширення недостовірної інформації про агентство.

Перелік буде доступний на веб-сайті агентства з 19 березня (у розділі «Управління арештованими активами»).

Підсумкові матеріали:

АРМА оприлюднило перелік арештованих активів

Агентство з розшуку та менеджменту активів систематизувало за групами перелік заарештованого майна.

Про це поінформував на прес-конференції в Укрінформі очільник відомства Антон Янчук.

"АРМА склало і систематизувало за певними групами перелік майна, яке арештоване у кримінальних провадженнях за рішеннями слідчих суддів і було передане в наше управління", - сказав він.

Янчук розповів, що онлайн-документ містить список арештованого рухомого і нерухомого майна, цілісних майнових комплексів, автомобілів, грошей та інших арештованих активів, які суди передали в управління агентству.

Він додав, що раніше агентство взяло на себе зобов'язання створити і запустити єдиний реєстр арештованих активів, проте згодом виявилося, що це не просте завдання.

"Процес створення такого реєстру є досить тривалим, а запит суспільства і бізнесу на інформацію про те, що знаходиться в управлінні АРМА, є високим уже сьогодні", - пояснив голова агентства мотиви створення переліку арештованого майна.

Перелік активів, зазначив Янчук, має на меті стимулювати підприємців брати участь у конкурсах на управителів арештованим майном, які проводить АРМА, а також купувати арештоване майно. У АРМА сподіваються, що перелік активів спонукатиме правоохоронні органи та власників арештованих у кримінальних провадженнях активів до їх передачі в управління агентству і підвищить прозорість управління арештованими активами.

Перелік активів 19 березня оприлюднили на сайті АРМА у розділі «Управління арештованими активами», він є відкритим для ознайомлення і буде оновлюватися щомісяця.

Відео з прес-конференції:

 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-