Про заходи щодо посилення системи охорони кордону під час проведення виборів

Про заходи щодо посилення системи охорони кордону під час проведення виборів

Укрінформ
14 березня 11:00 - Про заходи щодо посилення системи охорони кордону під час проведення виборів

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформує: помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

В Україну на вибори вже прибули 60 представників іноземних ЗМІ, російських серед них немає - Слободян

В Україні вже перебуває майже 60 представників іноземних ЗМІ.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Станом на ранок, сьогодні в Україні вже перебуває майже 60 представників іноземних ЗМІ», - сказав він.

Слободян уточнив, відповідаючи на запитання журналістів, що серед них представників російських ЗМІ поки немає. У цьому контексті він зауважив, що прикордонники будуть приділяти особливу увагу журналістам з Російської Федерації. І навіть якщо в них буде дозвіл ЦВК, «автоматом їх пропускати через кордон не будуть».

Він зауважив, що з моменту в’їзду акредитованих журналістів прикордонники не пропустили через кордон одного журналіста - громадянина Російської Федерації, який представляв одну із канадських телекомпаній, та свого часу порушив порядок в’їзду до тимчасово окупованого Криму.

Речник повідомив, що загалом, станом на сьогодні, в Україну вже прибули понад 240 спостерігачів. Державна прикордонна служба проводить завчасно перевірку цієї категорії осіб за відомчими базами даних, а копії списків зареєстрованих спостерігачів та організацій, які надала ЦВК, в наявності у кожному пункті пропуску.

Наступного тижня розпочнеться активна фаза посилення охорони кордону – Слободян

Наступного тижня на кордоні розпочнеться активна фаза посилення системи охорони перед виборами.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби – прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«Активна фаза посилення системи охорони кордону розпочнеться вже наступного тижня. За рахунок маневру силами і спецзасобами будуть посилені прикордонні наряди в пунктах пропуску та поза ними, активізовано використання технічних засобів та службових собак, уточнено взаємодії і з іншими правоохоронними органами та Збройними силами України», - сказав Слободян.

Він уточнив, що загалом на 25-30 відсотків будуть посилені сили прикордонників на кордонах.

Мета заходів посилення – не допустити провокацій на державному кордоні, зокрема провозу боєприпасів, вибухівки тощо. А також недопущення осіб, які можуть брати участь у дестабілізаційних заходах на території України в період виборів.

За словами Слободяна, на найбільш активних загрозливих напрямках, а це кордон з Російською Федерацією, адмінмежа з тимчасово окупованим Кримом уже використовуються резерви прикордонників у достатній кількості. У взаємодії з Нацполіцією сплановано додаткові заходи з контролю та дотримання режиму державного кордону.

Він зауважив, що будуть виставлені додаткові контрольні пости, до складу яких входитимуть як прикордонники, так і представники Національної поліції, сплановано та організовано чергування сил та засобів авіації Держприкордонслужби та інші заходи.

З початку року прикордонники затримали 59 українців, завербованих спецслужбами РФ - Слободян

З початку 2019 року прикордонники затримали 59 громадян України, які були завербовані російськими спецслужбами.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар відомства Олег Слободян.

“У 2019 році виявлено 59 таких осіб. До органів досудового розслідування направлено 39 повідомлень про виявлення кримінального порушення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу - це створення непередбачуваних законом воєнізованих та збройних формувань”, - сказав Слободян.

Він зауважив, що останнім часом почастішали випадки направлення на мирну частину України з тимчасово окупованих територій завербованих російськими спецслужбами громадян України.

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-