Пакт заради молоді-2020: результати роботи та плани на 2019 рік

Пакт заради молоді-2020: результати роботи та плани на 2019 рік

Укрінформ
19 березня 10:00 - Пакт заради молоді-2020

Організатори: Міністерство молоді та спорту України; Центр «Розвиток КСВ»; CareerHubта; Фонд ООН у галузі народонаселення.

Учасники: Олександр Ярема - заступник міністра молоді та спорту України; Марина Саприкіна - голова правління Центру «Розвиток КСВ»;  Юлія Новак - координатор програм для молоді Фонду ООН у галузі народонаселення; Тарас Деркач - координатор CareerHub;  представники компаній: «Райффайзен Банк Аваль», «Watsons Україна», «Укртелеком», «Кока-Кола Беверіджиз Україна», «lifecell», «UKRSIBBANK», «Nestle».

Коротко. Під час  заходу будуть оприлюднені основні результати Пакту у 2018 році, ключові події та досягнення за минулий рік, а також плани розвитку ініціативи у 2019 році.  Представники бізнесу розкажуть про власні успіхи та труднощі у реалізації цілей Пакту.

Також відбудеться урочисте підписання Пакту новими компаніями та нагородження найактивніших компаній-підписантів.

Довідково. Український Пакт заради молоді-2020  вперше було підписано 17 березня 2016 року з метою об'єднати зусилля компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей. Українська ініціатива одна з найактивніших у Європі і на сьогодні до неї приєдналося 123 компанії з 14 міст України. Роботодавці спільно зобов'язались до 2020 року сприяти створенню мінімум 700 партнерств між бізнесом та освітнім сектором, забезпечити 50 000 місць для стажування та першої роботи молоді, а також створити умови для забезпечення 1000 молодих людей менторською підтримкою з питань побудови кар'єри.

Підсумкові матеріали:

За три роки 123 компанії підписали Пакт заради молоді-2020

За три роки 123 компанії підписали Пакт заради молоді-2020, який реалізовують в Україні Міністерство молоді та спорту, Центр "Розвиток КСВ", CareerHubта та Фонд ООН у галузі народонаселення.

Про це зазначила на прес-конференції в Укрінформі голова правління Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна, повідомляє кореспондент агентства.

“Не тільки у Києві компанії підписують цей документ, багато регіональних приєдналися. Вже 123 компанії-роботодавці підписали Пакт заради молоді”, - сказала вона.

За словами Саприкіної, спільно в країні вдалося створити 32 127 робочих місць для молоді, 596 партнерств із закладами освіти та забезпечити менторською підтримкою щодо першого робочого місця 1 700 молодих людей.

“Ініціатива Пакт заради молоді-2020 — це дійсно чудовий приклад взаємодії бізнесу та держави, громадянського суспільства. Вона демонструє те, яким чином варто будувати цю співпрацю, а саме на взаєморозумінні, довірі, на розумінні цілей та завдань, які стоять перед партнерами. Мені здається, що результати цих трьох років — достатньо великий шлях”, - сказав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

На його переконання, якщо у процесі такої взаємодії зароджуються такі ініціативи як Національний план дій щодо зайнятості молоді (розробляє громадянське суспільство — ред.) — це ще одне підтвердження, що є довіра, розуміння та бачення, що тільки інтегрально, спільними зусиллями можна досягти змістовних результатів.

Координатор програм для молоді Фонду ООН у галузі народонаселення Юлія Новак наголосила на тому, що Фонд ООН у галузі народонаселення радий бути частиною важливої ініціативи і порадила ті напрямки, на які нині варто звернути особливу увагу.

“На нашому непростому шляху є сфери, які варто покращити. Зокрема, залишається низькою частка молодих підприємців, яку ми разом прагнемо підвищити. Залишаються нерівності щодо оплати праці молодих жінок та чоловіків, є розрив між тими навичками та освітою, яку отримає молода людина і тією професією, яку вона змушена потім обирати”, - сказала Новак

Координатор CareerHub Тарас Деркач розповів про плани ініціативи на 2019 рік. Так, за його словами, підписанти Пакту зосередять свої роботу на заходах у Черкасах, Миколаєві та Кривому Розі. Будуть відбуватися зустрічі з підписантами та активно впроваджуватиметься Національний план дій щодо зайнятості молоді.

На прес-конференції відбулося нагородження найактивніших компаній-підписанів пакту: "Райффайзен Банк Аваль", "Watsons Україна", "Укртелеком", "Кока-Кола Беверіджиз Україна", "lifecell", "UKRSIBBANK", "Nestle". Окрім того, до ініціативи долучилися нові компанії, серед яких є Декатлон Україна, ДП “НЕК “Укренерго”, а також освітні партнери Startup Ukraine та Українська академія лідерства.

Як повідомлялося, український Пакт заради молоді-2020 вперше було підписано 17 березня 2016 року з метою об'єднати зусилля компаній, держави та освіти для розв'язання проблем працевлаштування молодих людей. Роботодавці спільно зобов'язались до 2020 року сприяти створенню мінімум 700 партнерств між бізнесом та освітнім сектором, забезпечити 50 000 місць для стажування та першої роботи молоді, а також створити умови для забезпечення 1000 молодих людей менторською підтримкою з питань побудови кар'єри.

Громадянське суспільство готує пропозиції до Національного плану дій щодо зайнятості молоді.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-