Монетизація житлових субсидій: як отримати готівку у Києві

Монетизація житлових субсидій: як отримати готівку у Києві

Укрінформ
20 лютого 14:00 - Монетизація житлових субсидій: як отримати готівку у Києві

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Максим Бученко - заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА;  Ірина Задерейко - в.о начальника Головного Пенсійного фонду України у  м. Києві.

Довідково. З1 січня 2019 року Урядом запроваджено монетизацію житлових субсидій громадянам. Правила призначення житлової субсидії залишаються незмінними, змінюється лише алгоритм її виплати.

Постановами Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1176 та від 06.02.2019 № 62 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Житлова субсидія домогосподарствам, що звернулись за призначенням житлової субсидії вперше з 01.01.2019, буде надходити на їх персональний обліковий запис в АТ “Ощадбанк”.

Громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 р., а також тим, що звернулися після 1 січня 2019 р., але житлова субсидія їм призначена з 2018 року, - за січень 2019 року житлова субсидія буде перерахована, як і раніше (на рахунки управителів багатоквартирного будинку, ОСББ/ЖБК та виконавців комунальних послуг), а з лютого 2019 року житлова субсидія буде перераховуватись у готівковій формі, про що одержувачу надсилається персональне повідомлення на адресу домогосподарства.

Також житлова субсидія не пенсіонерам буде перерахована грошовим переказом через АТ “Ощадбанк”, а пенсіонерам виплачена через Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Отримувачам житлової субсидії у травні 2019 року необхідно буде звернутись до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації з новими заявою про призначення житлової субсидії та декларацією про доходи і витрати із зазначенням номеру мобільного телефону.

Підсумкові матеріали:

Для отримання субсидії у вигляді готівки пенсіонерам не потрібно жодних додаткових звернень до органів ПФУ — управління ПФУ Києва

Пенсіонерам-субсидіантам для отримання субсидії у вигляді готівкових коштів не потрібно надавати жодних документів та додатково звертатися до органів Пенсійного фонду.

Про це сказала в.о начальника Головного Пенсійного фонду України у м. Києві Ірина Задерейко під час прес-конференції в Укрінформі.

“Хочу наголосити, щоб пенсіонери не хвилювалися. Ніяких звернень додаткових до органів Пенсійного фонду не потрібно”, - зазначила Задерейко.

Вона зауважила, що між Управлінням праці та соціального захисту населення районних і місті Києва державних адміністрацій та управлінням Пенсійного фонду міста Києва здійснюється взаємообмін необхідною інформацією.

Задерейко наголосила, що виплатний період пенсій в органах ПФУ починається з 4 і закінчується 25 числа щомісяця.

“Виплата безпосередньо пенсій буде здійснюватися в плановому періоді. І також додатково всі ті пенсіонери, які отримують пенсію через Укрпошту будуть отримувати за додатковою відомістю суму нарахованої субсидії”, - пояснила Задерейко.

При цьому, додала вона, пенсіонери, яким доставляли пенсію “Укрпоштою” за домашніми адресами, грошові виплати по нарахованій субсидії будуть надаватися разом із пенсією за березень.

“Всі ті пенсіонери, які отримують пенсію через будь-які установи банків, отримають двома платежами суми зарахування у березні місяці на свої карткові рахунки”, - зауважила Задерейко.

Як відомо, З1 січня 2019 року Урядом запроваджено монетизацію житлових субсидій громадянам.

У держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці мають отримати "живими коштами".

КМДА: Середній розмір житлової субсидії в Києві - 1100 грн

У Києві середній розмір житлової субсидії складає 1100 гривень.

Про це сказав заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко під час прес-конференції в Укрінформі.

“По місту Києву в нас на сьогоднішній день 1100 грн середній розмір житлової субсидії”, - зазначив Бученко.

Водночас він наголосив, що в Україні середній розмір субсидії становить 1500 гривень.

“Не обов’язково, що всі громадяни отримають по півтори тисячі гривень. Я думав сказати про це, щоб не розуміли, що всім роздадуть по півтисячі. Житлова субсидія, як була в кожного розрахована індивідуально, в такому еквіваленті вона і буде потрапляти на розрахункові рахунки чи Пенсійного фонду, чи Ощадбанку”, - пояснив Бученко.

Як відомо, З1 січня 2019 року Урядом запроваджено монетизацію житлових субсидій громадянам.

У держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці мають отримати "живими коштами".

Виплата “живих коштів” почнеться з березня 2019 року.

Повідомлялося, що в середньому розмір виплати складе 1500 гривень.

У Києві субсидії отримують 160 тисяч домогосподарств — КМДА

У нинішній опалювальний сезон в столиці субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 160 тисяч домогосподарств.

Про це сказав заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко під час прес-конференції в Укрінформі.

“Станом на зараз по місту Києву в цей опалювальний період отримують субсидію 160 тисяч домогосподарств. Це 18% від загальної кількості домогосподарств по місту Києву”, - сказав Бученко.

Він додав, що із цих 160 тисяч 73% - пенсіонери.

Водночас Бученко зауважив, що за даними Департаменту соціальної політики КМДА та надавачів комунальних послуг, найдобросовіснішими платниками комунальних послуг в Києві виявилися саме отримувачі субсидій.

“96% із отримувачів субсидій сплачували вчасно без порушень за свої комунальні послуги”, - наголосив Бученко.

Як відомо, З1 січня 2019 року урядом запроваджено монетизацію житлових субсидій громадянам.

У держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці мають отримати "живими коштами".

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-