Збірна команда Спеціальної Олімпіади України вирушить на Ігри в Абу Дабі

Збірна команда Спеціальної Олімпіади України вирушить на Ігри в Абу Дабі

Укрінформ
25 лютого 11.00 - Всесвітні Літні Ігри Спеціальної Олімпіади – Абу Дабі 2019

Організатор: ГО "Спеціальна Олімпіада України".

Учасники: Сергій Комісаренко - президент СОУ академік; Салем Ахмед Аль-Каабі - Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні; Мирослав Крогулець - спортивний директор «Special Olympics» по Європі та Євразії; Марта Джо Брайсіч (Martha Jo Braycich) - старший директор з ініціатив громадського впливу «Special Olympics»; Інна Хмизова  - директор соціальних програм Клубу "Шахтар"; Денис Силантьєв - заступник голови Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, заслужений майстер спорту; Вадим Стеценко - голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки; Степан Синюков - спортсмен збірної команди СОУ; Хадер Тамуз - голова правління Української Федерації Флорболу.

Довідково. Вперше Всесвітні Ігри Спеціальної Олімпіади відбудуться на Близькому Сході. Збірна команда Спеціальної Олімпіади України (СОУ) вирушить на Ігри в Абу Дабі 2019 у складі 32 осіб. Це - 21 спортсмен з 7 міст України (Житомир, Київ, Кропивницький, Сміла, Горішні Плавні, Червоноград, Миколаїв), 8 тренерів, лікар і 2 керівники делегації. Наші спортсмени змагатимуться у 6 дисциплінах: спортивна гімнастика, плавання, бадмінтон, плавання у відкритій воді, футбол і легка атлетика. До складу делегації СОУ входять як досвідчені спортсмени, неодноразові призери Всесвітніх Ігор СО, так і спортсмени, які вперше братимуть участь в міжнародних змаганнях.

Мета прес-конференції - привернути увагу громадськості до руху Спеціальної Олімпіади в Україні, нагадати суспільству про те, що атлети СОУ є. Вони не просто живуть серед нас, вони тренуються, змагаються, перемагають на спортивних турнірах найвищого рівня і водночас потребують уваги й підтримки і суспільства, і просто небайдужих громадян.   

Підсумкові матеріали:

У березні 21 спортсмен з України виступить на Спеціальній Олімпіаді в Абу-Дабі

з 14 по 21 березня в Обʼєднаних Арабських Еміратів пройдуть Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади, в яких візьмуть участь понад 7 тисяч спортсменів з обмеженими можливостями зі 170-ти країн.

До складу української делегації увійдуть 32 особи, з них 21 спортсмен, розповів під час прес-конференції в Укрінформі президент Спеціальної Олімпіади України академік Сергій Комісаренко, повідомляє кореспондент агентства.

"Всесвітні ігри Спеціальної Олімпіади відбудуться на Близькому Сході уперше. Ми вдячні керівництву ОАЕ за організацію змагань, що відбудуться у двох містах - Абу-Дабі та Дубаї. Збірна Спеціальної Олімпіади України (СОУ) вирушить на Ігри у складі 32-х осіб. Це 21 спортсмен з 7-ми міст України (Житомира, Києва, Кропивницького, Сміли, Горішніх Плавнів, Червонограда та Миколаєва), 8 тренерів, лікар та двоє керівників делегації. Атлети змагатимуться у 6-ти дисциплінах - спортивній гімнастиці, плаванні, бадмінтоні, плаванні у відкритій воді, футболі та легкій атлетиці. До складу делегації СОУ входять як досвідчені спортсмени, неодноразові призери Всесвітніх ігор СО, так і дебютанти спортивних змагань. Наші спортсмени вилітають до ОАЕ 7 березня. Усього на Іграх проходитимусь змагання з 24-х видів спорту", - поінформував Комісаренко.

Як наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед, в останні роки українсько-еміратські відносини розвиваються дуже стрімко і набули стратегічного рівня.

"Ми розлядаємо як пріоритет увесь спектр двосторонніх відносин. Президент Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Халіфа ібн Зайд Аль Нахайян проголосив 2019-ий Роком толерантності. Ми переконані, що толерантність є наріжним каменем розвинутих суспільств. Це один з головних інструментів, який допомагає цивілізаціям досягти стабільного розвитку та процвітання. Рік толерантності розпочався з візиту до Абу-Дабі Папи Римського. Однією з головних подій року в ОАЕ стане Всесвітня Спеціальна Олімпіада. Це буде грандіозний спортивний форум світового масштабу", - сказав посол.

Він побажав збірній України "успіхів та приємного спілкування з представниками інших націй".

Віце-президент Special Olympics Europe/Eurasia Марта Джо Брайсич підкреслила роль волонтерів, усіх тих, хто підтримує спорт інвалідів, в огранізації Спеціальної Олімпіади.

"Без цих людей такі змагання були б неможливими. Спеціальна Олімпіада України робить велику роботу із залучення хлопчиків і особливо - дівчаток до тренувань. Хотілося б, аби українська команда привезла з ОАЕ побільше медалей. Змагання в Абу-Дабі будуть найбільш всеосяжним заходом в історії Ігор", - зазначила Брайсич.

Спеціальна Олімпіада (Special Olympics) – найбільш численна міжнародна спортивна організація людей з інвалідністю у світі. Вона проводять тренування та змагання з 32-х олімпійських видів спорту для дітей і дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Джона Кеннеді - Юніс Кеннеді Шрайвер і опікується нині 5 млн спортсменів у 175-ти країнах.

Рух Спеціальної Олімпіади в Україні існує з 1991 року, з 1994-го він отримав акредитацію Міжнародної Спеціальної Олімпіади. СОУ має осередки у 21-му регіоні країни, за її програмами тренуються понад 14 тис. спортсменів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-