Хто заробляє на закупівлях Укрзалізниці?

Хто заробляє на закупівлях Укрзалізниці?

Укрінформ
21 лютого 14:00 - Від олігархів до «смотрящих»: хто заробляє на закупівлях Укрзалізниці

Організатор: Громадська організація «Zалізниця без корупції».

Учасники: Володимир Даценко - голова проекту «Zалізниця без корупції»; Андрій Рязанцев – директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця»; Артур Резнік – директор з правової та майнової політики ПАТ «Укрзалізниця».

До участі запрошені: представники АТ «Українська залізниця» та Міністерства інфраструктури України.

Питання до обговорення:

Найбільші контракти 2018 року.

Зловживання і корупція в закупівлях.

Фірми-привиди, які виграють мільярди на залізничних тендерах.

Хто стоїть за корупцією в Укрзалізниці.

Коротко. Захід, присвячений темі корупції та зловживань в закупівлях найбільшої державної компанії - АТ «Укрзалізниця» за 2018 рік.

Додаткова інформація за тел.: 098-608-44-92,  або електронною  поштою: zbkbox@gmail.com (Володимир Даценко).

Інформація про проект: https://zbk.org.ua/

Підсумкові матеріали:

“Zалізниця без корупції” презентувала результати моніторингу Укрзалізниці

Громадська організація “Zалізниця без корупції” оприлюднила результати щорічного моніторингу діяльності ПАТ “Укрзалізниця” в системі публічних закупівель.

Аналіз результатів за 2018 рік презентували під час прес-конференції в Укрінформі в четвер.

“Обсяг закупівель (ПАТ “Укрзалізниця” - ред.) — 27,93 млрд грн на рік. І в національній валюті, і в доларах США обсяг закупівель збільшився майже вдвічі порівняно з 2015 роком”, - зазначив голова проекту «Zалізниця без корупції» Володимир Даценко.

Він розповів, що організація «Zалізниця без корупції» займається моніторингом і висвітленням діяльності Укрзалізниці в системі публічних закупівель вже три роки.

Даценко також зауважив, що розширений звіт організація передала Укрзалізниці

“Ми підготували більш розширений аналіз за показниками Укрзалізниці. Ми передали ці показники Укрзалізниці, будемо сподіватися, що вона їх проаналізує, що будуть зроблені висновки”, - зазначив Даценко.

Директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, у свою чергу, поінформував, що представники компанії завжди відкрито беруть участь у всіх заходах, які організовує “Zалізниця без корупції”.

Він наголосив, що представники Укрзалізниці вважають своїм великим завданням максимально прозоро оприлюднювати і давати доступ до інформації, “на підставі якої можуть працювати як громадські експерти, так і правоохоронні органи”.

Як зазначив Рязанцев, щодня на сайті відкритих публічних фінансів E-data публікуються платежі, які здійснює Укрзалізниця.

“З квітня минулого року ми оприлюднили 151 тисячу транзакцій на 36 млрд грн загальною вартістю. Кожен може побачити всі платежі за контрактами”, - сказав директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» .

Він підкреслив, що це є “безпрецедентним кроком” відкритості Укрзалізниці.

“Ми оцінимо і опрацюємо всі матеріали, які нам надає “Zалізниця без корупції”, але будемо і надалі працювати в тих напрямках, які ми вважаємо пріоритетними з точки зору глобальної боротьби з корупцією на залізниці”, - наголосив представник Укрзалізниці.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-