Звітує Державне агентство рибного господарства України

Звітує Державне агентство рибного господарства України

Укрінформ
21 лютого 12:00 - Публічний звіт  голови Держрибагентства Ярослава Бєлова  за 2018 рік

Організатор: Державне агентство рибного господарства України.

Спікер:  Ярослав Бєлов - голова Державного агентства рибного господарства України.

Контактна особа: Галина Ляшенко, тел.: (044)-482-63-25, або e-mail: presa@darg.gov.ua

Підсумкові матеріали:

Українські рибалки у 2018 році виловили 15 тис. тонн антарктичного криля - Держрибагентство

Українські рибалки у 2018 році виловили загалом 88,6 тис. тонн риби та водних біоресурсів. Із них 15 тис. тонн антарктичного криля — вдвічі більше, ніж у 2017 році.

Про це повідомив в Укрінформі голова Державного агентства рибного господарства України Ярослав Бєлов під час річного звіту про роботу відомства.

“Загальний вилов водних біоресурсів підприємствами рибної галузі України у 2018 році становить 88,6 тис. тонн. Із загального обсягу виловлено 15 тис. тонн антарктичного криля, що майже вдвічі перевищує вилов 2017 року. При цьому вилов водних біоресурсів у Чорному морі склав 8,6 тис. тонн, а в Азовському морі — 21, 3 тис. тонн. Це такі культури, як шпрот, бичок, хамса, тюлька”, - сказав Бєлов.

Він зазначив, що у 2018 році вилов риби в Азовському морі зменшився майже наполовину, і це пов’язано із заходами регулювання риболовної діяльності, такими як заборона вилову певного виду риби у певний час, приміром, під час нересту.

Також голова Держрибагентства повідомив, що в Україні активно розвивається вирощування риб в умовах аквакультури. Так, наразі налічується 4 тис. суб’єктів господарювання у цій сфері.

“Вирощування товарної риби в умовах аквакультури у 2018 році становило 20,2 тис. тонн. Із них виловлено 15,9 тис. тонн продукції аквакультури, що перевищує показник 2017 року на 7,8%", - сказав посадовець.

За його словами, 87% вітчизняної продукцї аквакультури - це короп і далекосхідні рослиноїдні риби.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-