Про  Українську ювенальну юстицію

Про Українську ювенальну юстицію

Укрінформ
7 лютого 16:30 - Проблематика Української ювенальної юстиції

Організатор:  Громадське об`єднання «Центр допомоги».

Учасники: Володимир Кобець - тато зниклої жінки Дарини Медової; Вікторія Сураєва - член групи “Дитина має право”; Наталія Ломоносова - психолог; Олена Степанова - член групи “Дитина має право”; Наталія Кунець - член групи “Дитина має право”; Анастасія Гур`янова - ГО “Центр допомоги”; Людмила Волкова - адвокат; Віктор Мокрицький - адвокат; Дмитро Тимків - юрист.

Питання до обговорення:

Ювенальна юстиція при розлученнях. Визначення місця проживання малолітніх дітей.

Які функції повинна виконувати ювенальна юстиція та до яких наслідків може привести її неналежне виконання або трактування.

Як інтереси дитини можуть протиставлятися інтересам сім'ї, що наражає на небезпеку незахищених членів суспільства.

Чому і як держава повинна підтримувати інститут сім'ї.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі обговорили необхідність захищати психологічне здоров'я дітей під час конфліктів між батьками

Необхідно захищати права дітей, в тому числі необхідно приділяти увагу захисту їх психологічного здоров'я під час конфліктних ситуацій між батьками тої чи іншої дитини.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила представник ГО “Центр допомоги” Анастасія Гур`янова.

“В Україні ситуація з домашнім насиллям — дуже серйозна. Статистика показує, що лише за перший квартал 2018 року було зареєстровано близько 30 тисяч випадків домашнього насилля. У випадках домашнього насилля жертвами є не тільки жінки, а й діти, і в основному жертвами стають діти - тому що вони спостерігають і отримують дуже серйозні психологічні травми. Тому необхідно захистити їх права. І здавалося б, найпростійший і найбільш логічний вихід із ситуації — це розлучення. Але, як показує юридична практика, і практика в принципі, що розлучення інколи не рятує, а інколи і посилює конфлікт між колишнім подружжям”, - сказала Гур`янова.

У свою чергу психолог Наталія Ломоносова наголосила, що дитину, що б не відбувалося між її батьками, не можна ставити у ситуацію вибору. “Тому що якщо дитину змусять обирати, - почнеться депресія, постійне відчуття тривоги, страждання. Дитина бачитиме страждання близьких їй людей, співчуватиме їм — і нічого не може з цим зробити... і врешті-решт звикне до того, що біль - це норма життя”, - сказала Ломоносова.

Водночас юрист Дмитро Тимків підкреслив, що наразі є необхідність врегулювати порядок досудового вирішення ситуацій, пов'язаних із дітьми.

“Є необхідність, для законодавства в першу чергу, врегулювати порядок досудового вирішення ситуації з дітьми. Має існувати чіткий механізм досудового врегулювання будь-якого спору по відношенню до дітей. Причому цей механізм має діяти не стільки за згодою обох батьків, а й за відсутності згоди (одного з батьків — ред.) має застосовуватися механізм, за якого буде гарантовано права дитини. І в першу чергу — права дитини на безпечне, здорове психологічно і фізично дитинство”, - уточнив юрист.

Також на прес-конференції обговорювалися складні життєві ситуації деяких її учасників, зокрема, і щодо того, з ким має проживати дитина.

Так, батько співачки Дар’ї Кобець, більш відомої як Дар’я Медова або Міра Кулум (екс-учасниця гурту “ВІА Гра” - ред.), володимир розповів про складнощі, які виникли між його донькою і її колишнім чоловіком Олександром Швецем після розлучення під час вирішення питання, з ким має жити донька Варвара, і судові процеси, які тривали з цього приводу.

Так, наразі подана касація на рішення апеляційного суду, який підтвердив позицію суду першої інстанції щодо того, що дівчинка має залишитися з батьком.

Також Володимир Кобець заявив, що ще у вересні 2018 року написав заяву щодо оголошення в розшук його доньки. За його словами, він написав цю заяву у поліцію після того, як нібито почув, що колишній чоловік Дар’ї Олександр Швець казав, що її нібито немає в живих. Володимир Кобець також закликав правоохоронні органи і небайдужих громадян допомогти у розшуку його доньки Дар’ї.

Відео з круглого столу: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-