Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці

Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці

Укрінформ
6 лютого 11:00 - Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці

Організатор: Київський міський центр зайнятості.

Спікер: Віктор Білич -  директор Київського міського центра зайнятості.

Коротко. Під час прес-конференції будуть висвітлені питання  щодо запровадження нових форм роботи та сучасних сервісів, результати діяльності Київського міського центру зайнятості за 2018 рік та завдання на 2019 рік.

Підсумкові матеріали:

Київський центр зайнятості визначив пріоритетами на 2019 рік впровадження кар’єрного радника та подолання дисбалансу на ринку праці

У Київському міському центрі зайнятості вважають основними пріоритетами у поточному році впровадження інституту кар'єрного радника, вдосконалення профорієнтаційної роботи та сприяння подоланню дисбалансу на ринку праці.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“Пріоритети, які стоять у цьому році в Державній службі зайнятості, включно з Київською міською службою зайнятості, перетворення центрів зайнятості на сервісні майданчики з надання широкого спектра послуг”, - сказав Білич.

Він підкреслив, міська служба зайнятості з січня 2019 року розпочала роботу із впровадження інституту кар'єрного радника. Мета впровадження інституту кар'єрних радників - поліпшити сервісне обслуговування та забезпечити працевлаштування громадян, поєднуючи їхні інтереси, реальні знання та навички з вимогами сучасного ринку праці, пояснив Білич.

“Навчання наших працівників вже відбувається. Вже 16 наших працівників пройшли навчання і його пройдуться і інші фахівці”, - повідомив він.

Також, за його словами, серед планів служби зайнятості вдосконалення профорієнтаційної роботи, розвиток профорієнтаційних та профдіагностичних послуг з використанням сучасних технологій.

“Будемо cприяти подоланню дисбалансу на ринку праці. Адже не може 70% випускників шкіл йти до вишів і 30% йти на професійне навчання. Адже на ринку праці не вистачає саме робітничих професій”, - сказав Білич.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів у вересні 2018 року ухвалив постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Постановою змінюються підходи до роботи державної служби зайнятості, зокрема: впроваджується інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

Столична служба зайнятості торік працевлаштувала 19 тисяч безробітних

Київський міський центр зайнятості протягом 2018 року працевлаштував понад 19 тисяч безробітних.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“В цілому динаміка позитивна фактично по всіх показниках. Кількість працевлаштованих понад 19 тисяч осіб, з тих, які були безробітними. В тому числі працевлаштовано оперативно до надання статусу безробітного майже 35% осіб”, - сказав Білич.

За його словами, у 2018 році збільшилася кількість роботодавців, котрі співпрацювали зі столичними центрами зайнятості. Таких у 2018 році було 16,2 тисяч.

Кількість вакансій на ринку праці, які пропонували роботодавці у 2018 році, становила 70,7 тисяч. “Це майже на 7 тисяч більше, ніж таких позицій було у 2017 році. Ринок праці оживає, робота є”, - зазначив Білич.

Директор КМЦЗ також підкреслив, що у Києві розташовано 25 підприємств, на яких працюють, за офіційними даними, 1,8 млн працівників. Майже дві третини зайнятого населення Києва мають вищу освіту.

“Щороку приймаються на роботу, чи на нову роботу, чи по переходу на нову роботу, понад 300 тисяч осіб в місті Києві”, - наголосив він.

Столична служба зайнятості допомогла відкрити бізнес 121 безробітному, серед яких 39 учасників АТО

У минулому році завдяки столичній службі зайнятості власну справу відкрила 121 особа, серед них 39 учасників АТО, 17 переселенців і 11 людей з інвалідністю.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“У минулому році менше безробітних захотіли започаткувати власний бізнес, у 2017 році таких осіб було 136 осіб, у 2018 році - 121 особа”, - сказав Білич.

Водночас, за його словами, збільшилася кількість працевлаштованих людей з інвалідністю. “У 2017 році було 306 осіб, у минулому році 367 осіб з інвалідністю з нашою допомогою знайшли роботу, в тому числі 11 започаткували власний бізнес”, - поінформував Білич.

Він зазначив, що для того, щоб безробітний мав змогу отримати право на одноразову виплату для відкриття власного бізнесу, необхідно пройти курси основ підприємницької діяльності.

“Є форма стимулювання підприємницької діяльності для безробітних, одноразова виплата допомоги з безробіття, якщо така особа відкриває власний бізнес. Однак перед цим особа проходить місячні курси основ підприємницької діяльності, включаючи бухгалтерський облік та звітність. Особу навчають складати бізнес-план, захистити його на комісії, і після цього він отримає право на таку одноразову виплату для відкриття свого бізнесу. У минулому році працевлаштовано 121 особу. Майже 5 мільйонів гривень сплачено їм для започаткування свого бізнесу”, - додав він.

Також Білич повідомив, що безробітні мають можливість залучатися до громадських робіт. “4 тисячі безробітних у минулому році такі роботи виконували. Це прибирання скверів, вулиць, парків, кладовищ, супровід людей з інвалідністю. Ця програма працює за державні кошти Фонду на випадок безробіття і за рахунок коштів бюджету”, - повідомив директор КМЦЗ.

Водночас Білич підкреслив, що у минулому році міська служба зайнятості розпочала впровадження елементів дуальної форми навчання, яка передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях.

Служба зайнятості також проводить активну професійну діагностику старшокласників шкіл, що допомагає визначити здібності і обрати ту професію, до якої є найбільша схильність.

Загалом протягом минулого року профорієнтаційні послуги отримали понад 110 тисяч осіб, з них понад 50 тисяч учнів загальноосвітніх шкіл міста.

Крім цього, у минулому році з метою безкоштовного навчання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі Державною службою зайнятості запроваджена ІТ-платформа “Профорієнтація та розвиток кар'єри”.

У Києві завдяки відділу рекрутингу служби зайнятості працевлаштовано 1345 осіб

Завдяки відділу рекрутингу Київського міського центру зайнятості упродовж минулого року працевлаштовано 1345 осіб.

Про це під час прес-конференції на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» в Укрінформі повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“У минулому році активно почав діяти новостворений відділ рекрутингу, він найбільше співпрацює з роботодавцями, знає їхні запити. Працевлаштовано рекрутерами протягом року 1345 осіб”, - сказав Білич.

Він повідомив, що сектори рекрутингу з’явилися в районних філіях служби зайнятості з квітня минулого року.

Пріоритетним напрямком діяльності цих підрозділів є налагодження співпраці з ринкоутворюючими підприємствами столиці для вирішення їх кадрових питань.

Рекрутери служби зайнятості здійснюють ефективний та оперативний пошук персоналу відповідно до вимог роботодавця, проводять психодіагностичне тестування у випадку потреби.

Також, за його словами, служба зайнятості працює з вищими навчальними закладами. “Багато вишів створюють центри кар'єри і ми з багатьма маємо декларації про співпрацю і допомагаємо випускникам шукати роботу”, - зазначив Білич.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-