Оголошення конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання

Оголошення конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання

Укрінформ
1 лютого о 14:30 - Оголошення конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Учасники: Олег Немчінов - державний секретар Міністерства молоді та спорту України; Микола Ляхович - начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України; Павло Євтушок - заступник голови Громадської ради при Міністерстві молоді та спорту України, голова напрямку національно-патріотичного виховання, волонтерського руху, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва; представники інститутів громадянського суспільства.

Довідково. З метою комплексного розвитку національно-патріотичного виховання та надання підтримки громадським об'єднанням Міністерство молоді та спорту України оголошує конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2020 році.

Конкурсні пропозиції подаються на розв'язання таких пріоритетних завдань: формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді, популяризація національної духовно-культурної спадщини, підвищення рівня знань про видатних особистостей України та інші. 

Максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів державного бюджету не перевищує 500 тис. грн.

Інститут громадянського суспільства, який буде визнано переможцем конкурсу, повинен взяти участь у співфінансуванні реалізації проекту в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження Державного бюджету України на 2020 рік.

Підсумкові матеріали:

Громадські організації можуть отримати до півмільйона гривень на проекти національно-патріотичного виховання — Мінмолодьспорту

Громадські організації, які переможуть у конкурсі Міністерства молоді та спорту України з визначення проектів національно-патріотичного виховання, у 2020 році отримають на їх втілення до 500 тис. грн фінансової підтримки з державного бюджету.

Про йшлося на прес-конференції в Укрінформі.

“У зв'язку з тим, що уряд переходить на середньострокове бюджетне планування, ми вже оголосили прийом конкурсних пропозицій на 2020 рік. Ми прийматимемо їх до 14 березня. Щоб стати учасником конкурсу, інститути громадянського суспільства мають бути зареєстрованими у встановленому порядку не менше шести місяців, а проект має бути всеукраїнського рівня, тобто охоплював не менше 14-ти областей”, - пояснив начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович.

Конкурсі проекти можуть стосуватися популяризації національної духовно-культурної спадщини, підвищення рівня знань про видатних особистостей українського державотворення та героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, а також вшанування пам’яті жертв окупаційних режимів, зокрема Голодомору 1932-1933 років і масових голодів 1921-1923 і 1946-1947 років, депортації кримськотатарського народу.

Ляхович додав, що конкурс оголошено вже втретє. За його словами, за 2018 рік понад 40 громадських організацій подали на конкурс 75 проектів, із них конкурсна комісія відібрала 30 найкращих від 19-ти учасників.

Водночас посадовець підкреслив, що на конкурсний відбір 2019 року було подано майже вдвічі більше пропозицій — 102 проекти від 75-ти інститутів громадянського суспільства. Переможцями визначено 32 інститути громадянського суспільства, які планують цьогоріч реалізувати 40 проектів.

Фінансування конкурсу у 2018 році становило 4 млн грн, на 2019 рік воно зросло до 8 мільйонів. У 2020 році максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів державного бюджету не перевищує 500 тис. грн.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-