Результати діяльності МТОТ у 2018 році

Результати діяльності МТОТ у 2018 році

Укрінформ
17 січня 14:00 - Результати діяльності МТОТ у 2018 році 

Організатор: Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Учасники: Юсуф Куркчі - перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;  Ірина Калупаха -  начальник Управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва;  Сергій Мокренюк - начальник Управління з питань Автономної Республіки Крим та м. Севастополя;  Світлана Авраменко - заступник начальника Управління з питань східних регіонів - начальник відділу з питань відновлення та розвитку; Ігор Гриб - начальник Відділу з питань осіб‚ позбавлених особистої свободи.

Коротко. У рамках заходу керівники структурних підрозділів презентують ключові досягнення МТОТ у 2018 році, а також пріоритетні напрями роботи на 2019 рік.

Підсумкові матеріали:

Для належного газопостачання на Донбасі минулого року розмінували 75 км газопроводів - МТОТ

У 2018 році для належного газопостачання населенню фахівці розмінували близько 75 км газопроводів.

Про це під час презентації результатів діяльності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ТПО в Укрінформі поінформувала заступник начальника Управління з питань східних регіонів - начальник відділу з питань відновлення та розвитку Світлана Авраменко.

"З метою забезпечення належного газопостачання було виконано розмінування 75 км газопроводів, відновлено майже 26,7 км газопроводів", - зазначила вона.

Авраменко додала, що у 2018 році було відремонтовано одну газорозподільчу станцію у Донецькій області.

"Щодо водопостачання, то було побудовано водонапірну вежу в місті Попасна, відновлено 7 магістральних водогонів, виконано близько 5 тисяч аварійно відновлювальних робіт на магістральних та водорозподільчих водогонах, відремонтовано та реконструйовано 2 насосні станції і забезпечено водопостачанням майже 3,7 млн осіб", - додала Авраменко.

Крім того, як зауважила представник МТОТ, упродовж минулого року вдалося відновити роботу 6 електричних підстанцій та побудовано 7 повітряних ліній.

У 2018 році МТОТ виплатило понад 17 млн гривень на допомогу сім'ям політв'язнів та військовополонених

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у 2018 році виплатило допомогу родинам політв'язнів та військовополонених на понад 17 мільйонів гривень.

Про це під час презентації результатів діяльності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО в Укрінформі поінформував начальник Відділу з питань осіб‚ позбавлених особистої свободи Ігор Гриб.

"Станом на 31 грудня 2018 міністерство виплатило родинам політв'язнів та військовополонених допомоги на загальну суму 17 200 000 грн", - зазначив він.

Чиновник зауважив, що абсолютно всі родини затриманих Росією 24 моряків у листопаді минулого року отримали фінансову допомогу після прийняття відповідної постанови Кабміном.

"Станом на 31 грудня 2018 року ми змогли здійснити виплати 77 родинам українських політв'язнів, які знаходяться в тюрмах РФ та в тимчасово окупованому Криму", - додав Гриб.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-