Новий напрям роботи Укргазбанку

Новий напрям роботи Укргазбанку

Укрінформ
27 грудня 13.00 - Початок нового напряму роботи Укргазбанку

Організатор: Укргазбанк.

Учасники: Родіон Морозов - директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проектів ресурсозбереження Укргазбанку; Дмитро Меркулов -  комерційний директор Helios Strategia; Ілля Деречин - комерційний директор компанії KNESS.

Коротко. Учасники заходу поділяться успішним досвідом реалізації проектів відновлюваної енергетики та механізмом проведення якісного відбору компаній, які матимуть достатній досвід та ресурсну базу для будівництва об'єктів ВДЕ.

Новий напрям роботи Укргазбанку - публічна процедура акредитації генеральних підрядників будівництва промислових об'єктів відновлюваної енергетики (ЕРС-контракторів). Завдяки власній експертизі та здобутому досвіду, банк здійснюватиме детальний аналіз діяльності ЕРС-контракторів та надаватиме відкритий доступ до переліку надійних підрядників, які пройшли процедуру відбору та об'єктивного оцінювання. Банк сформує пул професійних компаній, яким зможуть довіряти інвестори.

Довідково. Енергоефективність та енергозбереження - світовий тренд, який з кожним роком набирає обертів. Україна також демонструє високі результати - введення в експлуатацію нових потужностей відновлюваної енергетики, що працюють за «зеленим» тарифом, вже у 2017 році збільшилося в 2,1 рази порівняно з 2016-м.

Цього року введено понад 600 МВт нових потужностей, що вдвічі більше, ніж за весь 2017 рік. Тому, сьогодні постає питання необхідності якісного контролю ринку підрядних компаній, які здійснюють будівництво «під ключ» промислових об'єктів відновлюваної енергетики (ЕРС-контракторів).

Підсумкові матеріали:

В Укргазбанку запускають акредитацію підрядників будівництва промислових об'єктів відновлювальної енергетики

У ПАТ "АБ “Укргазбанк” запускають відкриту акредитацію ЕРС-контракторів, аби кожен потенційний інвестор у відновлювальну енергетику мав доступ до інформації про підрядника, його досвід роботи на ринку та реалізовані проекти.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі щодо початку нового напряму роботи Укргазбанку сказав директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проектів ресурсозбереження Родіон Морозов, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми хочемо анонсувати новий інструмент, який буде корисний для всіх інвесторів у відновлювальну енергетику. Цей інструмент називається — відкрита акредитація ЕРС-контракторів. ЕРС-контрактори — генеральні підрядники будівництва промислових об'єктів відновлювальної енергетики”, - сказав Морозов.

Він зазначив, що на ринку є багато гравців, які називають себе ЕРС-контракторами, але насправді вони не мають належного досвіду та технічних можливостей реалізувати той чи інший проект. Завдяки власній експертизі та здобутому досвіду, банк здійснюватиме детальний аналіз діяльності таких контракторів та надаватиме відкритий доступ до переліку надійних підрядників, які пройшли процедуру відбору та об'єктивного оцінювання. Потім банк сформує пул професійних компаній, яким зможуть довіряти інвестори. Такі заходи необхідні для мінімізації можливих ризиків невиконання зобов'язань підрядними компаніями та для того, аби сформувати публічний реєстр професіоналів українського ринку.

“Кожен бажаючий зможе отримати достовірну інформацію про діяльність підрядника, його досвід та реалізовані проекти. Інформація щодо таких контракторів буде постійно оновлюватись, і вони періодично будуть проходити повторну процедуру акредитації, як підтвердження свого професіоналізму та надійності”, - додав Морозов.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-