«Велика мандрівка Святого Миколая». Підсумки туру

«Велика мандрівка Святого Миколая». Підсумки туру

Укрінформ
21 грудня 15:30 - Підсумки туру музичної новорічно-різдвяної вистави «Велика мандрівка Святого Миколая» 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Сергій Фоменко (Фома) - лідер гурту «Мандри»; Марія Бурмака -  народна артистка України; Іванка Червінська -  співачка.

Довідково.  З 7 по 19 грудня у прифронтових містах, містечках і селах Донецької та Луганської областей для дітей, що проживають в зоні проведення АТО та ООС, за підтримки Міністерства інформаційної політики України відбувся тур музичної новорічно-різдвяної вистави «Велика мандрівка Святого Миколая».

Учасниками туру стали Фома та гурт «Мандри», Марія Бурмака, казкар Сашко Лірник, Іванка Червінська та гурт «Gypsy Lyre». Більше 4 000 дітей з Краматорська, Авдіївки, Золотого, Сіверська, Торецька, Званівки, Курахового, Красногорівки, Мар'їнки, Іллінівки, Олександро-Калинового та Костянтинівки вперше побачили Миколая, Різдвяного Янгола, Казкаря, Пастушків, Чарівницю та Колядників українського Вертепу.

Підсумкові матеріали:

«Велику мандрівку святого Миколая» на Донбасі побачили понад 4 тисячі дітей

Українські артисти у період з 7 по 19 грудня провели музичний тур «Велика мандрівка Святого Миколая» для понад 4 тисяч дітей Сходу.

Про це повідомив державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко на прес-конференції в Укрінформі.

“За результатами великого проекту “Твоя країна фест” ми захотіли зробити окрему казку і вирішили реалізувати проект “Велика мандрівка Святого Миколая». Це культурна акція для дітей у Донецькій та Луганській областях, адже там майже немає святкування, діти мають мало розваг. Велика команда поїхала на Схід, відвідала 11 міст, де відбулося 13 вистав. Одна з вистав була для військових”, - сказав Біденко.

Зокрема, участь у турі взяли гурт «МАНДРИ», Марія Бурмака, Gypsy Lyre, Сашко Лірник та Іванка Червінська.

“Ми були в 11-ти прифронтових містечках і селах. Було багато сильних вражень у кожному з цих місць, але для мене особливо важливими були Авдіївка, Курахове, Красногорівка, Мар'їнка. І перед нашою виставою, за два дні до цього, були артилерійські обстріли цих містечок і сіл. Тому дуже важливо, що ми могли принести цим дітям справжнє свято. Вже зараз ці діти — це нове покоління, це українці, які будуть розуміти, що є наше, українське Різдво, є святий Миколай, що є “Слава Україні”, що є вояки і є наша Українська держава”, - зазначив фронтмен "Мандрів" Фома.

Загалом більше 4 тисяч дітей із Краматорська, Авдіївки, Золотого, Сіверська, Торецька, Званівки, Курахового, Красногорівки, Мар'їнки, Іллінівки, Олександро-Калинового та Костянтинівки вперше побачили Миколая, Різдвяного Янгола, Казкаря, Пастушків, Чарівницю та Колядників українського вертепу. Для них перегляд вистави був безкоштовним, кожна дитина отримала подарунки та книги про історію України та Різдво.

Тур Донбасом відбувся за підтримки Міністерства інформаційної політики.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-