Форум про перспективи українсько-арабського співробітництва

Форум про перспективи українсько-арабського співробітництва

Укрінформ
20 грудня 11:00 - Форум про перспективи українсько-арабського співробітництва 

Організатор: ГО  «Українсько-Арабська Ділова Рада» .

До участі запрошені: шейх Емад Абу-Алруб - Президент Українсько-Арабської ділової ради; Олег Березюк - Віце-президент Українсько-Арабської Ділової Ради; Віктор Гвоздь – президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «БОРИСФЕН ІНТЕЛ», представники дипломатичного корпусу арабських країн, державних органів влади, наукових установ, бізнесу України та уряду арабських країн.

Питання до обговорення:

Досягнення й плани організації на майбутнє.

Умови членства в організації.

Наші партнери в Арабських країнах, а саме  в Кувейті, Саудівській Аравії, Катарі.

Підписання меморандуму про співпрацю з Незалежним аналітичним центром геополітичних досліджень «Борисфен Інтел».

Підсумкові матеріали:

Українсько-Арабська ділова рада і «Борисфен Інтел» підписали меморандум про співпрацю

Українсько-Арабська ділова рада і незалежний аналітичний центр геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» підписали меморандум про співпрацю.

Документ підписали президент ради шейх Емад Абу-Алруб та президент центру Віктор Гвоздь в рамках Форуму про перспективи українсько-арабського співробітництва в Укрінформі.

"Без інвестицій ми не піднімемо економіку, тому робота Українсько-Арабської ділової ради дуже важлива. Вона створена лише два роки тому, але працює дуже активно, і я хотів би подякувати за це її керівниками", - сказав після підписання меморандуму Гвоздь.

Він зазначив, що форум продемонстрував наявність дуже великого ресурсу для розвитку економіки України та зацікавленість інвесторів з арабського світу у виході на український ринок.

"Ми бачимо, що країни, куди вкладають інвестиції великі транснаціональні компанії, живуть у зовсім іншому світі. Я думаю, що це питання сьогодні нагально стоїть і перед Україною незважаючи на те, що сталося в нас на сході і в Криму. Ми не повинні жити в ілюзіях - вони ні завтра, ні післязавтра не вирішаться, їх потрібно вирішувати, а нам потрібно жити в цих умовах і піднімати економіку, бо без економіки ми нічого не зробимо", - наголосив президент аналітичного центру.

Незалежний аналітичний центр геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» займається інформаційно-аналітичною і консультативною роботою. На основі власних досліджень, ретельного аналізу і оцінки проблемних питань стану та розвитку загальної і конкретної політичної, військової, економічної ситуації, питань національної безпеки центр надає інформаційно-аналітичні і прогностичні матеріали юридичним і фізичним особам для вирішення проблем і задач, що стоять перед ними.

Україна наразі має золотий шанс для активізації співпраці з арабським світом - шейх Емад Абу-Алруб

Україна наразі має золотий шанс для активізації економічної співпраці з арабським світом, але для цього треба на законодавчому рівні створити привабливі умови для інвесторів і гарантувати захист вкладених коштів.

Про це у виступі на Форумі про перспективи українсько-арабського співробітництва в Укрінформі заявив президент Українсько-Арабської ділової ради шейх Емад Абу-Алруб.

"У вас зараз є золотий шанс працювати з арабським світом. У нас є серйозні інвестори із значними коштами, але від української сторони ми очікуємо змін до законодавства, які створять привабливі умови для інвесторів", - сказав шейх Емад Абу-Алруб.

Він поінформував, що арабські інвестори зацікавлені у співпраці з Україною за трьома основними напрямами - це сільське господарство, зокрема органічне землеробство, технології, серед яких найбільший інтерес викликають проекти сонячної енергетики, та купівля нерухомості - бізнес-центрів, санаторіїв, готелів з метою здачі їх у довготривалу оренду.

Шейх Емад Абу-Алруб акцентував, що очолювана ним рада готова постійно працювати з українською стороною і пояснювати особливості менталітету представників кожної з арабських країн. Він пояснив, що до арабського світу належать 22 країни, які мають спільну мову і культуру, але менталітет, приміром, мешканців Саудівської Аравії і Лівії чи Йорданії і Марокко відрізняється, і його треба враховувати при налагодженні ділових контактів.

Шейх Емад Абу-Алруб також звернув увагу на необхідністі спрощення візового режиму між Україною та арабськими країнами. У цьому контексті він навів приклад Грузії, яка п'ять років тому, коли вирішила залучити арабських інвесторів, або запровадила безвізовий режим з деякими країнами, або створила можливість для оформлення грузинської візи в аеропорту.

"У нас досі (арабські - ред.) мільярдери приходять до посольств (України. - ред.) і не можуть отримати візи", - констатував він.

Резюмуючи, шейх Емад Абу-Алруб зазначив, що створення гарних умов для іноземних інвесторів важливе для успішного майбутнього України.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-