«Видатні українці». Презентація серії  книжок для дітей

«Видатні українці». Презентація серії книжок для дітей

Укрінформ
17 грудня 11:00 - Презентація серії книжок  “Видатні українці” видавництва IPIO 

Організатор: Видавництво ІРІО.

Учасники:  Ольга Іванова - директор видавництва ІРІО; Валерій Золотухін  - голова комітету дитячо-юнацького футболу Федерації футболу України; Олександр Педан - телеведучий; Олександра Шутко - автор книги “Роксолана”;  Ігор Панасов - автор книг “Леонід Каденюк” та  “Валерій Лобановський”;  Олег Промахов - автор книги “Ігор Сікорський”;  Ольга Опанасенко - автор книги “Любомир Гузар”.

Питання до обговорення:

- Чому дітям важливо знати про видатних українців, та їх внесок у всесвітню історію?

- Як відірвати дітей від смартфонів та зацікавити спільним читанням?

- Хто такі Валерій Лобановський, Ігор Сікорський, Леонід Каденюк, Любомир Гузар та Роксолана?

- У чому користь спільного читання батьків з дітьми?

- Чому дитині важливо мріяти і як приклади видатних українців допоможуть їхньому здійсненню?

Коротко. Учасники заходу  презентують унікальну серію книжок для дітей про життя видатних українців. Перші видання присвячені тренеру Валерію Лобановському, винахіднику Ігорю Сікорському, одній з найвпливовіших жінок в історії України Роксолані, релігійному діячу та моральному авторитету Любомиру Гузару, а також космонавту Леоніду Каденюку. В книжках серії можна довідатися про їхнє дитинство, мрії, життєвий шлях та досягнення у форматі художньої розповіді, доповненої яскравими малюнками.

Також автори поділяться своїми враженнями від підготовки та неочікуваними фактами з біографії видатних особистостей:

- Скільки часу потребувала робота?

- Якими джерелами користувалися?

- Чи вся знайдена інформація увійшла у книжки?

Додаткова інформація за тел.: +38 095 122 0 122 або e-mail: info@ipio-books.com

Підсумкові матеріали:

Серію книжок для дітей "Видатні українці" презентувало в Укрінформі видавництво ІРІО

Книжки про Каденюка, Лобановського, Сікорського та Роксолану в серії для дітей "Видатні українці" вже побачили світ у видавництві IPIO. Невдовзі вийде видання "Любомир Гузар".

Про це повідомила директор видавництва ІРІО Ольга Іванова під час презентації в Укрінформі.

"Серія "Видатні українці. Люди, які творили історію" - є унікальна на СНД-просторі, оскільки ніхто досі не писав біографії видатних українців для дітей. В них докладно ідеться про дитинство героїв, і вже потім - про їхні досягнення, завдяки яким вони стали знаменитими, прославили Україну на весь світ. В серії вже вийшли чотири книжки - "Леонід Каденюк", "Ігор Сікорський", "Валерій Лобановський" і "Роксолана". Наступним стане видання про Любомира Гузара, яке підготувала Ольга Опанасенко і яке побачить світ у лютому 2019 року", - сказала Ольга Іванова.

Водночас вона наголосила, що завданням для авторів було насамперед розповідати про дитинство героїв. А також зазначила, що серія має просвітницьку місію і є цікавою як для дітей, так і для їхніх батьків.

"Ми провели опитування і виявили, що молоді батьки, до 35-ти років, на жаль, здебільшого не знають, хто такі Лобановський, Гузар, Каденюк, Сікорський", - додала директор видавництва.

Автори видань Ігор Панасов ("Леонід Каденюк" та "Валерій Лобановський"), Олег Промахов ("Ігор Сікорський"), Олександра Шутко ("Роксолана"), Ольга Опанасенко ("Любомир Гузар") розповіли про роботу над книжками.

Як підкреслив, зокрема, Ігор Панасов, "серія вибудовує ланцюжок, що поєднує старше покоління з молодшим".

"Важливо було знайти інформацію про дитинство цих по-справжньому видатних, унікальних особистостей української історії, щоб створити захопливу розповідь для дітей", - сказав він.

За словами Ольга Опанасенко, частина біографії Любомира Гузара, як і решти героїв серії, і досі залишається не досить відомою широкому загалові, тож важливо було відшукати саме цю інформацію і ретельно перевірити факти.

"Для мене важливо було пояснити дітям, хто є ця людина, як вона сформувалася, як вона вплинула на історію України. Думаю, що ми самі і досі не усвідомлюємо, що це була за постать, якого масштабу", - підкреслила Опанасенко.

Як зазначалося, книжки серії "Видатні українці" розповідають про дитинство героїв, їхні мрії, життєвий шлях та досягнення у форматі художньої розповіді, доповненої яскравими малюнками.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-