Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування. Підбиття підсумків проекту

Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування. Підбиття підсумків проекту

Укрінформ
17 грудня 14:30  - Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування

Організатор: Всеукраїнська громадська організація «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО».

Учасники: Михайло Остриков - заступник директора Департаменту у справах ветеранів,  осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; Павло Костур -  портал «Work.ua»; Наталія Московець - керівник проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування»; Роман Криган - заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату); Сергій Худобін - Об’єднання організацій роботодавців України; Володимир Примаченко - завідувач Сектору у м. Києві Державної служби у справах ветеранів та учасників  АТО; Ірина Шаталова - головний редактор газети «Схід та Захід разом»; Андрій Ільченко - ветеран, учасник проекту.

Коротко. Під час прес-конференції планується презентація та обговорення результатів проекту, урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» та Державною службою зайнятості України, а також обговорення основних труднощів в питанні економічної адаптації ветеранів АТО і шляхів їх вирішення та питань подальшої співпраці влади та громади.

Довідково. Проект започатковано з метою створення сприятливих умов для соціальної адаптації і працевлаштування ветеранів АТО. Він був реалізований  Всеукраїнською громадською організацією «Об`єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» за кошти державного бюджету Міністерства соціальної політики України.

Проект надав ветеранам АТО можливість поспілкуватися з топовими роботодавцями українського ринку та пройти перше інтерв'ю. Учасники відвідували мотивуючі лекції від успішних ветеранів, проходили профорієнтацію, готувалися до співбесіди та отримували навички комунікації з роботодавцями.

Підсумкові матеріали:

"Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" та Держслужба зайнятості підписали Меморандум про співпрацю

Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» та Державною службою зайнятості підписано в Укрінформі.

Підписи під документом поставили керівник проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» Наталія Московець та заступник голови Державної служби зайнятості Роман Криган.

“Запевняю від Державної служби зайнятості у підтримці. Наші хлопці заслуговують на те, щоб соціально адаптуватись до сьогодення”, - сказав Криган.

Він зауважив, що підписання меморандуму дасть змогу розширити тренінг "Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування", який розпочався у Києві, по всіх регіонах України.

У свою чергу, керівник проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» Наталія Московець розповіла, що мета проекту полягала у тому, щоб шляхом тренінгів та семінарів створити сприятливі умови для соціальної адаптації і працевлаштування ветеранів АТО. Загалом було отримано 709 заявок, і 366 ветеранів взяли участь у проекті, а 70 роботодавців запропонували вакансії.

Московець зауважила, що 50 відсотків учасників програми мають вищу освіту. Найбільш затребувані сфери серед ветеранів — це безпека, IT. На робітничі спеціальності попит лише 10 відсотків.

Проект тривав з жовтня і довів свою доцільність, тож буде продовжений у 2019 році, сказала Московець.

Під час проекту учасники відвідували мотивуючі лекції, проходили профорієнтацію, готувалися до співбесіди з роботодавцями та набували навичок комунікації.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-