Спортивна реабілітація для захисників України на 2019 рік. Презентація всеукраїнських та міжнародних програм

Спортивна реабілітація для захисників України на 2019 рік. Презентація всеукраїнських та міжнародних програм

Укрінформ
19 грудня 15:00 - Презентація всеукраїнських та міжнародних програм зі спортивної реабілітації для захисників України на 2019 рік

Організатори: Укрінформ; Громадська спілка «Національна рада спортивної реабілітації захисників України».

Учасники: Вадим Свириденко - Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій; Володимир Гаврилов - координатор з програм спортивної реабілітації учасників бойових дій з країнами США та Великої Британії;  Костянтин Вінніченко - помічник Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, модератор; Валентин Латипов - заступник Голови Національної ради спортивної реабілітації захисників України.

Питання до обговорення:

- Спортивна реабілітація учасників бойових дій України: важливість, програми та умови участі.

- Психофізична підготовка та відбори до міжнародних змагань ветеранів війни України, які одержали поранення.

- Сімейна реабілітація для родин ветеранів війни України.

- Заходи заохочування представників ЗМІ щодо інформаційної підтримки висвітлення участі проектів спортивної реабілітації ветеранів війни України.

- Відзнака місцевих адміністрацій щодо організаційної підтримки розвитку проектів спортивної реабілітації ветеранів війни в областях України.    

Коротко. Учасники прес-конференції  розкажуть про умови долучення захисників України до програм реабілітації через спорт.

Підсумкові матеріали:

Нацрада спортреабілітації захисників України закликає ветеранів долучатись до їхніх програм

Національна рада спортивної реабілітації захисників України закликає учасників бойових дій приєднуватись до програм, бо це важлива терапія для тих, хто дістав поранення.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

"Спорт допомагає, піднімає бійців. Ми запрошуємо всіх брати участь у програмах. Розвиватись є куди, наши можливості зростають. Ці програми надають розуміння, що через спорт відновлюється сенс життя", - сказав він.

За словами помічника уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Костянтина Вінніченка, щовівторка на Олімпійському стадіоні у Києві о 18.00 проводиться тренування, і у ньому може взяти участь будь-хто з ветеранів - безкоштовно.

Крім того, в наступному році в Україні запускається такий вид спорту, як следж-хокей. Це санний хокей, розроблений у Швеції на початку 1960-х років спеціально для людей з обмеженими можливостями. З січня у Харкові розпочнуться тренування.

На прес-конференції зазначалося, що на 2019 рік заплановано велику кількість якісних програм реабілітації захисників України через спорт. Зокрема, у календарі заходів - два нові турніри з Асоціацією футзалу України: Кубок Нескорених з футзалу та міжнародний турнір серед ветеранів з футзалу.

З програмою заходів на 2019 рік можна ознайомись на сторінці Національної ради спортивної реабілітації захисників України у Facebook.

Нацрада спортреабілітації захисників України об'єднує добровольців, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок різних війн та військових конфліктів, які дістали поранення, контузію, каліцтва та інші захворювання під час участі в бойових діях. Нацрада створена для задоволення і захисту їхніх прав та інтересів шляхом розвитку програм і заходів із фізкультури, спорту та спортивної реабілітації в інтересах відновлення фізичного, психологічного та соціального здоров’я учасників бойових дій.

Якщо виявиться, що переможець Invictus Games Бєлобоков не є учасником бойових дій, його медалі повернуть в оргкомітет - Свириденко

Медалі переможця Invictus Games 2018 від України Олександра Бєлобокова будуть повернуті в оркомітет Ігр , якщо буде доведено, що він не є учасником бойових дій.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

"Якщо розслідування завершиться тим, що буде доведено, що Бєлобоков не є ветераном, ці медалі будуть відіслані назад в оргкомітет Invictus Games Sydney", - сказав він.

За словами Свириденка, створено ініціативну групу у складі ветеранів, військових, юристів, журналістів, громадських активістів, яка виявчає це питання. Попередньо, є низка документів, які доводять, що Бєлобоков у бойових діях участі не брав і не є ветераном, зауважив уповноважений.

Проте, він додав, що розслідування триває.

Раніше журналістам стало відомо, що призер "Ігор нескорених" у Сіднеї маріуполець Олександр Бєлобоков не є ветераном війни, а його травма рук є побутовою.

Бєлобоков виграв "золото" у веслуванні на тренажерах на швидкість за одну хвилину та "срібло" у штовханні ядра.

Invictus Games — це міжнародні змагання серед ветеранів війни, які отримали тяжкі поранення під час бойових дій.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-