Служба за контрактом в резерві - важливий крок до NATO

Служба за контрактом в резерві - важливий крок до NATO

Укрінформ
7 грудня 13:00 - Служба за контрактом в резерві - важливий крок до NATO

Організатор: Київський міський військовий комісаріат.

Учасники: Микола Білосвіт - командир окремої бригади територіальної оборони м. Києва, підполковник;  Євгеній Горбулинський - начальник штабу, перший заступник командира бригади, майор; Сергій Гусаченко - т.в.о. командира Дарницького батальйону ТрО, майор; Богдан Машковський - командир Деснянського батальйону ТрО, підполковник; Сергій Коханенко - командир Дніпровського батальйону ТрО, підполковник; Олег Потапенко - командир Оболонського батальйону ТрО, капітан; Вадим Озірний - командир Солом’янського батальйону ТрО, підполковник; Максим Задорнєв - начальник штабу Святошинського батальйону ТрО, капітан.

Довідково. Завдання територіальної оборони  - охорона та захист державного кордону ( за необхідності), що стосується м.Києвам це:

- забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади у м. Київ, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил);

- охорона та оборона важливих об'єктів і комунікацій у м. Київ;

- боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та незаконними збройними формуваннями у м. Київ;

- організація, підготовка та координація руху опору на випадок окупації території України або її частини у м. Київ;

- організація та здійснення евакуаційних заходів у м. Київ;

- проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у небезпечних районах у м. Київ;

- захист населення від наслідків воєнних дій, аварій (руйнувань), зумовлених застосуванням засобів ураження, терористичними актами та диверсіями у м. Київ;

- підтримання правового режиму воєнного та надзвичайного станів у м. Київ.

Підсумкові матеріали:

Киян закликають взяти участь у службі за контрактом в резерві в територіальній обороні Києва 

Колишніх військовослужбовців та осіб, які не служили в армії, але мають військові спеціальності, закликають взяти участь у службі за контрактом в резерві в територіальній обороні Києва.

Таку пропозицію озвучив на прес-конференції в Укрінформі командир окремої бригади територіальної оборони м. Києва Микола Білосвіт.

"Територіальна оборона Києва очікує на резервістів віком від 40 до 55 років. В територіальну оборону можуть йти як чоловіки, так і жінки", - повідомив Білосвіт.

Бригада ТрО формується за рахунок військовозобов'язаних, які приписані до бригади, та військовозобов'язаних, які підписали контракт на службу в резерві, сказав начальник штабу, перший заступник командира бригади Євген Горбулинський.

За його словами, контракт в резерві передбачає, що військовозобов'язаний киянин може  укласти контракт. За контрактом раз на рік він має прибути на навчання терміном на 10-15 днів. На цей час за ним заберігається його посада та зарплата за місцем постійної роботи, додав він. 

Горбулинський зазначив, що навчання переважно проводяться з офіцерами з метою навчити їх планувати оборону, працювати з картами. Він зауважив, що до складу територіально оборони можуть входити особи, які не служили у ЗС, але мають якусь військову спеціальність. 

Командир Дніпровського батальйону ТрО Сергій Коханенко повідомив, що виплати за участь у навчальних зборах проводяться за рахунок Міноборони. Зокрема, рядовий працевлаштований склад, який не має контракту на проходження служби в резерві, після проведення 15-дібних навчальних зборів отримують середню заробітну плату та 180 грн. Ті, які проходять службу за контрактом у резерві, отримують 3 тис. 23 грн, а також середню заробітну плату. Безробітні, які не мають контракту, отримують 1 тис. грн, а ті безробітні, які мають контракт, 3 тисячі 730 грн. 

Працевлаштований офіцер без контракту отримує 315 грн і середню заробітну плату. Ті, хто має контракт, середью заработну плату та 4 тисячі 400 грн. Безробітні без контракту - 1 тис. грн, з контрактом 5 тис. 100 грн. 

Коханенко наголосив, що це цифри за навчальні збори за 15 днів на рік. Якщо збори будуть подовжено або вони відбуватимуться декілька разів, то сума  буде змінюватись. 

Завдання територіальної оборони  Києва це забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади у м. Київ, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил); охорона важливих об'єктів і комунікацій;  боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та незаконними збройними формуваннями; організація, підготовка та координація руху опору на випадок окупації території України або її частини; організація та здійснення евакуаційних заходів у м. Київ; проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у небезпечних районах міста; захист населення від наслідків воєнних дій, аварій (руйнувань), зумовлених застосуванням засобів ураження, терористичними актами та диверсіями та  підтримання правового режиму воєнного та надзвичайного станів у м. Київ.

Спільним рішенням Міноборони і Генштабом в листопаді 2017 року було прийнято рішення щодо створення підрозділів територіально оборони.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-