«Життя як воно Є!». Відкриття фотовиставки до Всесвітнього дня захисту домашніх тварин

«Життя як воно Є!». Відкриття фотовиставки до Всесвітнього дня захисту домашніх тварин

Укрінформ
30 листопада 14:30 - Відкриття  фотовиставки про світ емоцій людей і тварин «Життя як воно Є!», присвячена Всесвітньому дню домашніх тварин 

Організатори: ГО «Форум розвитку громадянського суспільства»; ГО «Форум ЮА-ВЕТ».

Учасники: Олексій Коваленко - голова ГО "Форум ЮА-ВЕТ", засновник експертної платформи ЗооРеформа, експерт Реанімаційний пакет реформ; Георгій Оніщенко - президент Кінологічної спілки України; Сергій Харьков  - заступник генерального директора Київського зоологічного парку загальнодержавного значення; Тамара Гнатюк - заступник керівника Реабілітаційного центру "Майбутнє"; Юлія Жeрліцина -  дирeктор ГО "Вулик ідeй"; Аліна Руданець - волонтер з допомоги безпритульним тваринам.

Коротко. 30 листопада - Всесвітній день захисту домашніх тварин. З метою нагадати широкому загалу, що люди є відповідальними за тих, кого приручили, громадські організації «Форум ЮА-ВЕТ», «Форум розвитку громадянського суспільства», «Юристи за захист тварин» та КУ «Київський зоологічний парк» організували серію фотовиставок про тварин та їх власників «Життя як воно Є!».

Завдання фотовиставки - привернути увагу суспільства до актуальних проблем у взаємовідносинах людей і тварин, гуманного та відповідального ставлення до них.

На учасників прес-конференції чекає 75 неймовірних фоторобіт тринадцяти фотомитців, два формати експозицій (офлайн та онлайн), «Книга мрій!» - книга про те, яким може бути майбутне взаємовідносин людей і тварин.

Перед відкриттям фотовиставки о 14:00 біля метро «Театральна» (поруч із входом в «Укрінформ») відбудеться тематичний флешмоб.

Довідково. Рівно 5 років тому восени 2013 року Україна ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. Це ще один крок до закріплення на законодавчому рівні важливих європейських цінностей - гуманного ставлення до тварин.

Наступним кроком імплементації європейських норм стала реєстрація 7 листопада 2017 року у ВРУ комплексного проекту Закону №7267, який вперше адаптує українське законодавство до європейських стандартів у частині захисту тварин і при цьому враховує реалії українського сьогодення.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відкрилася виставка до Дня домашніх тварин

В Укрінформі відкрилася фотовиставка до Дня домашніх тварин, який відзначається у світі 30 листопада. Мета її - привернути увагу громадськості до проблеми відповідального та гуманного ставлення до домашніх тварин, як до тих, що живуть у сім'ях, так і до безпритульних. 

Про виставку на прес-конференції в Укрінформі розповів засновник експертної платформи ЗооРеформа, експерт Реанімаційного пакету реформ Олексій Коваленко.

«30 листопада в світі відзначається День домашніх тварин. У багатьох країнах він відзначається в різний спосіб: хтось  балує своїх улюбленців смаколиками, дарує ім. подарунки, хтось дає їм можливість побешкетувати. Але основним меседжем цього дня є відповідальне ставлення  людей до наших улюбленців, до тварин, до всього оточуючого. Гуманність - це той меседж, з яким виходять всі активісти, відзначаючи цей день. Ми вирішили цього дня влаштувати наступну локацію нашої виставки «Життя як воно є», яка присвячена емоційним моментам життя людини і тварини, коли вони зустрічаються,  спілкуються в різних життєвих ситуаціях», - сказав  Коваленко.

Учасники прес-конференції особливо наголосили, що в цей день важливо  замислитися над тим, які умови ми створюємо для життя тварин - не тільки домашніх, не тільки в зоопарках, а й тих, які проживають поряд з нами, на вулицях населених пунктів.  

«Чому в День домашніх тварин ми повинні говорити про безпритульних тварин? Тому що, як правило, безпритульні тварини - це результат людської безвідповідальності, результат безвідповідальності власників...  Ми  повинні виховувати гуманність до тварин, працювати зі своїми рідними, близькими, знайомими, повинні виховувати своїх дітей...Кожен з нас може бути волонтером, кожен може підібрати  безпритульну тварину, повезти її в клініку, полікувати, завдяки різним  соцмережам, площадкам для оголошень знайти відповідальних господарів для неї, це не вимагає якихось надзусиль», - сказала на прес-конференції волонтер з допомоги безпритульним тваринам Аліна Руданець.

Одночасно зі змінами у свідомості громадян, потрібні і зміни в законодавстві, які регулюють утримання та поводження з домашніми тваринами. Зараз у Верховній Раді зареєстрований законопроект 7267, яким пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними.

Як зазначив на прес-конференції  заступник генерального директора Київського зоологічного парку загальнодержавного значення Сергій Харьков, інноваціями законопроекту є впровадження сучасних європейських стандартів з урахуванням українських реалій, посилення відповідальності несумлінних власників та живодерів, збалансування розподілу повноважень між урядом та міністерствами, стандартизація обліку тварин, ініціація прилаштування (адопції) тварин, встановлення правил утримання, визначення інфраструктури для тварин в містах, а також започаткування гуманної освіти.  

Виставка «Життя як воно є» триватиме в Укрінформі з 30 листопада по 12 грудня. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-