Звіт команди проекту телесеріалу «Зрадник»

Звіт команди проекту телесеріалу «Зрадник»

Укрінформ
28 листопада  14:00 -  команда проекту «Зрадник» звітує про проведений девелопмент проекту 

Організатор: «ІнсайтМедіа».

Учасники:  Юлія Федів -виконавчий директор Українського культурного фонду; Пилип Іллєнко - голова Державного агентства України з питань кіно; Сергій Тримбач - автор сценарію; Володимир Філіппов - продюсер, «ІнсайтМедіа» продюсерський центр.

Довідково. Дія майбутнього фільму розгортається упродовж 1970-х років. Місце дії – Київ, Черкащина і почасти Полтавщина. Картина має бути багатошаровою, у ній буде представлено події з кількох історичних епох – від скіфських часів і Гайдамаччини ХVІІІ століття і до часів війни 1918-1931 років.

Основні персонажі пов’язані з кіномистецтвом та літературою, а також сферою державної та ідеологічної безпеки, так, як це розумілося за часів СРСР. Фабула стрічки багато в чому визначається зйомками картини про Холодний Яр, подіями, які відбувалися в Наддніпрянській Україні на рубежі 1910-20-х рр.

Автором сценарію виступив Сергій Васильович Тримбач - кінокритик, кінознавець, кіносценарист, чинний заступник голови Національної спілки кінематографістів України. Лауреат Державної премії України ім. О. Довженка (2008) та  автор багатьох публікацій, присвячених історії та сучасності українського кіно. Крім цього, Тримбач є автором сценаріїв понад 15 неігрових кінострічок.

Режисером став Ігор Вікторович Шкурін -  актор та режисер із режисерської династії.

Підсумкові матеріали:

Дванадцятисерійний телероман "Зрадник" знімуть і покажуть в Україні 2019 року - творча команда 

Відомий кінокритик, кінознавець, кіносценарист Сергій Тримбач написав сценарій телефільму "Зрадник" - про воєнну й ідеологічну окупацію України та протистояння цьому. Творча команда планує зняти і показати його на телебаченні вже наступного року. 

На цьому наголосив продюсер фільму ("ІнсайтМедіа" продюсерський центр) Володимир Філіппов на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"У Будинку кіно 28 листопада о 19:00 відбудеться показ фільму "Зрадник". Він був створений за підтримки Держкіно. Прем'єра відбулася 26 квітня 2018 року. Стрічка надихнула Сергія Тримбача на створення книги та сценарію телероману. Після прем'єри він сказав, що це взагалі нерозкрита тема, її треба розширити. Наразі готовий сценарій, захопливий, інтригуючий, з детективною основою. Тримбач також написав кінороман, який буде надруковано - ми ведемо перемовини з харківським видавництвом "Клуб сімейного дозвілля". Я не хотів би називати майбутній твір телесеріалом. Насправді це кінороман, новий жанр для наших телеекранів", - підкреслив Філіппов.  

За його словами, ще не було кастинга, тож не відомо, хто з акторів, що брали участь в художньому фільмі, залишиться. Це залежатиме від режисера Ігоря Шкуріна. Однозначно, що в серіалі буде набагато більше персонажів. 

"У центрі сюжету - події Холодного Яру в 1920 році і зйомки фільму про них на початку 1970-их.  Ми плануємо достатньо швидко зняти фільм і презентувати його глядачеві вже у 2019 році. Нашим партнером є Одеська кіностудія. У нас є достатньо можливостей і ресурсів", - сказав продюсер.  

Як доповнив автор сценарію Сергій Тримбач, історія художнього фільму "Зрадник" дуже складна, на ньому змінювалися режисери, четвертий режисер зробив продукт у вигляді кіно про кіно.

"Я йшов на перегляд майже впевнений, що це буде дуже посередній фільм, але склалося інше враження - що це доволі міцна, професійно збита картина. І єдиний недолік - що в ній відображено події початку 1970-их, і в цей час знімають фільм про Холодний Яр. Це надто сильне припущення. Якби тоді знімався такий фільм, то ніхто би його не перемонтовував, його би просто спалили, як це бувало", - сказав Тримбач.  

Він зазначив, що ідея трансформувати фільм у 12-серійний кінороман виникла спільно з Володимиром Філіпповим - на матеріалі кінематографічно-письменницькому, конкретних історій, конкретних доль. Бажано, щоб вона захоплювала глядача. 

"Це історія спротиву української творчої інтелігенції тій системі, яка існувала до недавніх часів. Події відбуваються в кількох історичних вимірах. Тут мусить бути інтрига, яка повинна тримати увагу глядача. Крім збірних образів, будуть представлені реальні персонажі, здебільшого часів Гайдамаччини, в одному з епізодів буде Довженко, один з героїв втілить історію Василя Симоненка, але під вигаданим прізвищем", - розповів кінематографіст.  

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко висловив сподівання, що телепроект не буде переробкою того, що було знято, а стане абсолютно новою роботою.

"Мені дуже хотілося б, щоб вона відбулася без тих проблем, які спіткали оригінальний фільм, тому що він був розпочатий у 2013 році, його виробничий період  припав на фінальний етап Революції гідності, деякі актори не змогли приїхати на зйомки, відбувался девальвація національної валюти, збої з фінансуванням, зникали інвестори. Це все дуже вплинуло на кінцевий результат, і незважаючи на важливі теми, які були порушені, фільм не став успішним. Сподіваюся, що цей продукт буде більш цікавим для телевізійної аудиторії, що він відбудеться без бюлючого процесу подолання якихось зовнішніх обставин, які не залежать від творців і продюсерів фільму", - зазначив Іллєнко.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-