Тристоронній форум Україна-Молдова-Румунія

Тристоронній форум Україна-Молдова-Румунія

Укрінформ
9 листопада 10:00 - Вибори 2019 у Молдові: нові виклики та нові можливості для співпраці у трикутнику «Україна- Молдова-Румунія» 

Організатори: Рада зовнішньої політики «Українська Призма»; Міжнародний фонд «Відродження».

Учасники: Наталія Стеркул - Асоціація зовнішньої політики Молдови (Молдова); Анжела Гремада - Асоціація експертів з безпекових та глобальних питань (Румунія);  Геннадій Максак - Рада зовнішньої політики «Українська Призма»;  Дмитро Шульга - Міжнародний фонд «Відродження»; Сергій Герасимчук - Рада зовнішньої політики «Українська Призма».

Коротко. Аналітики з трьох країн - України, Молдови та Румунії - оцінили ситуацію напередодні виборів у Молдові, що можуть стати повортними для цілого регіону. А також спрогнозували можливі сценарії розвитку подій, про які і розкажуть на тристоронньому форумі.

Крім того, спікери сфокусувалися на розвінчуванні міфів про «громадянську війну в Україні», ризики об'єднання Румунії та Молдови і уявної «румунської загрози» - наративів, що експлуатуються російськими пропагандистами для формування ліній розколу між суспільствами України, Румунії та Молдови.

Реєстрація: http://bit.ly/UA_MD_RO

Довідково. Мета заходу: оцінити ситуацію у Республіці Молдова напередодні та після парламентських виборів 2019 р., сформувати дороговкази для розробки політичних та спільних стратегій щодо Республіки Молдова для представників громадянського суспільства та decision-maker-ів у Румунії та Україні, поліпшити канали комунікації між представниками громадянського суспільства України, Молдови та Румунії, що дозволить запобігати негативним сценаріям та оперативно реагувати на них спільними скоординованими зусиллями.

Підсумкові матеріали:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-