Презентація Міжнародного інвестиційного проекту у вугільний галузі Луганської області

Презентація Міжнародного інвестиційного проекту у вугільний галузі Луганської області

Укрінформ
8 листопада 12:00 - Презентація спільного інвестиційного проекту компаній «T Machinery a.s.» та Нива-холдинг на базі підриємств ДП «Первомайськвугілля» 

Організатор: «T Machinery a.s.» (Чеська Республіка).

Учасники: Zdenek Gajdik - власник T Machinery a.s. (Чеська Республіка); Роберт Родванскі - радник губернатора Луганської області;  Геннадій Іваненко - заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації; Артур Мірумян - в.о. директора ДП «Первомайськвугілля»; Радек Матула - Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні; Павел Камарит - директор комерційної групи Технології видобутку АТ АЛТА.

Довідково.  Пілотний проект був розроблений компаніями «T Machinery a.s.» (Чеська Республіка) та «Нива-холдинг» (Білорусь) на базі підриємств ДП «Первомайськвугілля». Він являється унікальним, адже показує реальну можливість залучення міжнародних приватних інвестицій у державний сектор вугільної промисловості.

Проект передбачає введення в експлуатацію 13-ї Західної лави ВП «Шахти «Карбоніт» ДП «Первомайськвугілля» шляхом придбання та модернізації вугільного обладнання та устаткування.

Міжнародні інвестиції в сумі 18 млн.євро зможуть не тільки принести дохід для покриття всіх заборгованостей ДП «Первомайськвугілля», а й згенерувати прибуток в понад 1,8 млрд.грн. протягом 5 років.

Підсумкові матеріали:

На українських державних шахтах готується системне технічне переоснащення

Чеський і американський виробники обладнання для шахт готують великий інвестиційний проект для українських державних шахт.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив радник голови Луганської облдержадміністрації Роберт Родванськи.

"Є проект, який дасть змогу здійснити системне технічне "переозброєння" вугільної галузі за участю чеського виробника і найбільшого американського виробника, що дасть змогу Україні отримати енергетичну незалежність", - зазначив Родванськи.

Разом з тим, підкреслив радник, інвестиційні проекти в галузі постачання устаткування на шахти стикаються з перешкодами.

"Є певна кількість противників, яким це не вигідно", - додав він.

Родванськи пояснив, що йдеться про виробників низькоякісного устаткування, яке не котирується у розвинених країнах, проте переважає на українських державних шахтах.

Чеські підприємці зацікавлені інвестувати в Україну - посол Чехії

Чеські підприємці мають величезну зацікавленість в інвестуванні в Україні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

"У нас активізація не лише політичних відносин. Цього року ми організували в Україні кілька бізнес-форумів, це свідчить про те, що чеські підприємці зацікавлені в співпраці з українськими партнерами. Зацікавленість величезна", - відзначив Матула.

Він наголосив, що Чеська Республіка і Постольство Республіки в Україні мають намір надавати підтримку компаніям, які вкладатимуть інвестиції в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, протягом першого кварталу 2018 року товарооборот між Україною і Чеською Республікою (ЧР) збільшився на 35% і становив 426,3 мільйона доларів США, а позитивне сальдо для України дорівнювало $9,1 млн. Чехія є одним з важливих торговельно-економічних партнерів України в Європі. Зовнішньоторговельний оборот товарами і послугами між країнами в 2017 р. становив $1,7 млрд, збільшившись порівняно з 2016 р. на 29,2%.

У Луганській області на сьогодні розвиваються агропромисловий і нафтогазовий комплекси, машинобудування, хімічна промисловість

На території Луганської області на сьогодні розвиваються агропромисловий та нафтогазовий комплекси, машинобудування, хімічна промисловість.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Іваненко, повідомляє кореспондент агентства.

"Не так багато інвестпроектів заходять на територію Луганщини з відомих обставин. Зараз економіка Луганської області перебуває не у найкращому стані. Багато підприємств лишилося на окупованій території. Але у нас розвивається агропромисловий комплекс, нафтогазовий, машинобудування, хімічна промисловість", - розповів Іваненко.

Він підкреслив, що інвестпроект чеської компанії T Machinery a.s, який спрямовано на модернізацію шахти "Первомайськвугілля", також дасть поштовх для розвитку гірничодобувної галузі.

"Наші шахтарі побачать, що можна працювати у належних умовах. Вони своєчасно отримуватимуть зарплатню", - додав Іваненко.

Як повідомляв Укрінформ, чеська компанія ініціює в Луганській області інвестпроект на підприємстві "Первомайськвугілля" вартістю 16-18 млн євро.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-