Результати Всеукраїнського флешмобу «Намалюй життя в любові - Україна»

Результати Всеукраїнського флешмобу «Намалюй життя в любові - Україна»

Укрінформ
26 жовтня 15:00 - «Всеукраїнський флешмоб «Намалюй життя в любові-Україна»

Організатор:  ГО «Життя в любові».

Інформаційний партнер:  Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Микола Даневич - заступник міністра молоді та спорту України;  Валентина Коляда - начальник відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя Міністерства молоді та спорту України; Ігор Шелестюк -  заступник начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції в Україні; Олексій Білошицький - преший заступник начальника Департаменту патрульної поліції;  Денис Мінін - лідер Міжнародного руху «Здоровий спосіб життя»; Володимир Курач - голова правління громадської організації «Життя в любові»; Олег Лісогор -  чемпіон світу з плавання; Леонід Крисов - методист київського міського центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді.

Коротко. Учасники прес-конференції розкажуть подробиці флешмобу: скільки організацій брали участь,  що було зроблено, статистичні дані.

Довідково.  Всеукраїнський флешмоб «Намалюй життя в любові-Україна» - соціальна акції з масової ліквідації реклами,  інтернет-адрес з продажу наркотичних засобів, що зображені на будівлях та в громадських місцях по всій території України.  Флешмоб було проведено 22 жовтня.

Підсумкові матеріали:

До всеукраїнського флешмобу з ліквідації реклами з продажу наркотиків долучилися 19 міст України 

У 19 містах України відбувся всеукраїнський флешмоб «Намалюй життя в любові-Україна», який спрямований на пропаганду здорового способу життя, масову ліквідацію на фасадах будинків реклами та інтернет-адрес з продажу наркотичних засобів. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила начальник відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя Міністерства молоді та спорту України Валентина Коляда. 

«Мета акція - привернути увагу до питання наркоманії і, шляхом замальовування інтернет-адрес, активісти виходили в містах України, замальовували ці наркоадреси, і паралельно проводилася профілактична робота щодо небезпеки наркотиків. Адже сьогодні існує проблема низької освіченості молоді щодо того, до яких наслідків може призвести вживання наркотичних речовин», - сказала Коляда. 

Зокрема, як зазначив голова правління громадської організації «Життя в любові» Володимир Курач, акція пройшла у 19 містах країни. 

«Нам вдалося об'єднати велику кількість громадських організацій. У 19 регіонах України пройшла масштабна акція за участю патрульної поліції, Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, небайдужих громадян», - сказав Курач. 

Водночас він зазначив, що під час акції було проведено соцопитування серед громадян.

«Нам вдалося зібрати статистику серед більш ніж тисяча людей, опитуваних у 19 регіонах щодо того, чи вони знають, що приховується за надписами на будівлях. Вік з 9 до 22 років - 96% знають, з 22 до 40 років - 39% знають, з 40 до 85 років - 86% опитуваних не знають, що знаходитися за написами. Це свідчить про те, що дорослі не знають, що за написами ховається реклама наркотиків", - зазначив він.

За словами заступника начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції в Україні Ігоря Шелестюка, на сьогоднішній день проблема незаконного обігу наркотиків - це світова проблема. 

«І у зв'язку зі стрімким розвитком інноваційних технологій більшість наркозлочинців в усьому світі переходять в інтернет-простір. Рекламують свій товар, наносячи написи на об'єктах інфраструктури міста: на будівлях, на парканах, на зупинках громадського транспорту і маскуючи при цьому їх сленговими назвами, які в першу чергу може знати молодь, а батьки не знають. Основні жертви, хто бачить цю рекламу і заходить на ці сайти, - це молодь», - зауважив він.  

Водночас, за його словами, цьогоріч Нацполіцією ліквідовано і затримано 114 злочинних груп, які організовували збут наркотиків через інтернет. 

Всеукраїнський флешмоб «Намалюй життя в любові-Україна» - соціальна акція з масової ліквідації реклами, інтернет-адрес з продажу наркотичних засобів, що зображені на будівлях та в громадських місцях по всій території України. Флешмоб було проведено 22 жовтня.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-