OUTLOOK WORLD CULTURE  FESTIVAL.  П'ятий фестиваль культур народів світу

OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL. П'ятий фестиваль культур народів світу

Укрінформ
24 жовтня  15:30 - П'ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL

Організатор:  Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Нурберди Аманмурадов -  Надзвичайний та Повноважний Посол Туркменістану в Україні; Есма Аджиєва  - радник міністра культури України; Юлія Федів - виконавчий директор Українського культурного фонду;  Дарія Карякіна - організатор фестивалю OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL.

Коротко.  В Києві пройде п'ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 30 країн світу  за  участі посольств іноземних держав і діаспор.

Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.

На гостей чекають  більше 20-ти тематичних локацій, організованих посольствами, де кожен з бажаючих зможе не тільки поспілкуватися з представниками різних народів, але й відчути на смак та дотик особливості інших культур.

Також відвідувачі зможуть більше дізнатися про Риштанську кераміку (Узбекистан), розглянути яскраві барви таджицьких орнаментів сузане, відчути себе справжнім шейхом у атмосфері арабського дому, перейнятись африканською екзотикою, пограти на інструментах з індонезійського острову Ява, переглянути виставки  світлин від відомих європейських фотографів та ще багато іншого .

Захід пройде  27 жовтня з 13:00 до 17:00 в  «Мистецькому Арсеналі» (вул. Лаврська 10-12).

Довідково. Мета фестивалю - встановлення дружніх відносин між націями, налагодження культурних зв'язків між державами і сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу.

Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Підсумкові матеріали:

В Києві на Outlook World Culture Festival презентуватимуть понад 35 культур народів світу

В Києві пройде п'ятий ювілейний фестиваль культур народів світу Outlook World Culture Festival з презентацією понад 35 країн світу.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла організатор фестивалю Дарія Карякіна, повідомляє кореспондент видання.

"Цього року ми будемо презентувати культури більше ніж 35 країн світу. Це буде відбуватись у різних проявах - хтось бере участь у тематичних локаціях, хтось демонструватиме ремесла у зоні майстер-класів, кожне посольство і кожен учасник обирав ту форму, в якій було б зручно презентувати або мікс своїх культурних надбань,або концентрував свою увагу на певному елементі", - заявила вона.

Карякіна зауважила, що вже   вп'яте фестиваль проводиться за участі посольств та діаспор і цьогоріч фестиваль складається з трьох елементів: концертної програми, де організатори надають сцену для національно-культурних товариств, для вокальних та танцювальних номерів, які пропонуються дипломатичними місіями для поширення своєї культури. Другий елемент - виставка національних костюмів світу, третій -  тематичні локації.

Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.

Фестиваль Outlook World Culture Festival щорічно організовує проект Outlook(theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. 

На гостей чекають більше 20-ти тематичних локацій, організованих посольствами, де кожен з бажаючих зможе не тільки поспілкуватися з представниками різних народів, але й відчути на смак та дотик особливості інших культур.

Як зазначають організатори, відвідувачі зможуть більше дізнатися про Риштанську кераміку (Узбекистан), розглянути яскраві барви таджицьких орнаментів сузане, відчути себе справжнім шейхом у атмосфері арабського дому, перейнятись африканською екзотикою, пограти на інструментах з індонезійського острову Ява, а також переглянути виставки  світлин від європейських фотографів.

Захід пройде  27 жовтня з 13:00 до 17:00 в  "Мистецькому Арсеналі" (вул. Лаврська 10-12).

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-