«Крим і Південь України - простір культури». Презентація проекту

«Крим і Південь України - простір культури». Презентація проекту

Укрінформ
23 жовтня 11:30 - Крим і Південь України - простір культури

Організатори: Міністерство інформаційної політики України; Кримський інститут стратегічних досліджень; агентство QHA - «Кримські новини»;  Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш».

Учасники: Еміне Джапарова - перший заступник Міністра інформаційної політики України; Арсен Жумаділов - голова правління Кримського інституту стратегічних досліджень (Київ), керівник проекту; Анастасія Політіко - начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю Українського культурного фонду; Ахмеді-Ернес Сарихаліл - виконавчий продюсер проекту; Галіна Джикаєва -  режисер проекту; Володимир Кушніренко - науковий консультант проекту, автор сценарію; Ірина Шевчук - співавтор сценарію; Ібрагім Сулейманов - керівник благодійної організації "Куреш" (Херсон); Рустем Халілов -  головний редактор агентства QHA - «Кримські новини».

Коротко. Проект «Крим і Південь України - простір культур» включатиме створення циклу радіо-ефірів «10 міфів про Південну Україну» та відеороликів «Недике поле». Відеоролики мають формат короткого опису майбутніх фільмів, трейлерів до фільмів та тізерів, де в документально-ігровому жанрі демонструються історико-культурні пласти Півдня України.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду та Благодійного фонду «Українська спадщина».

Довідково. Проект спрямований на формування нового розуміння історії Південної України як простору, де створювались держави та розвивались цивілізації. Це розуміння покликане зруйнувати міф про «Новоросію» -  штучно нав'язаний соціальний конструкт, який наразі використовується у пропагандистських цілях з метою дестабілізації ситуації в країні і експансії «русского мира».

Підсумкові матеріали:

В Україні запускають проект, який сприятиме формуванню нового розуміння історії півдня 

Кримський інститут стратегічних досліджень, агентство QHA - «Кримські новини» та Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» оголосили про запуск проекту «Крим і Південь України - простір культури», метою якого є формування нового розуміння історії Південної України як простору, де створювались держави та розвивались цивілізації.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

«Цей проект важливий з точки зору того, що, по-перше, він вбиває певні міфи, які існували та артикулювалися до 2014 року, по-друге, формує інший наратив, він викриває ту правду, яку у нас до 2014 року шансів дізнатися було небагато», - сказала Джапарова.

Як зазначив голова правління Кримського інституту стратегічних досліджень (Київ), керівник проекту Арсен Жумаділов, «Крим і Південь України - простір культур» включатиме створення циклу радіоефірів «10 міфів про Південну Україну» та відеороликів «Недике поле». Відеоролики мають формат короткого опису майбутніх фільмів, трейлерів до фільмів та тизерів, де в документально-ігровому жанрі демонструються історико-культурні пласти Півдня України. «Частина з них буде виготовлятися у Києві, а деякі у Херсоні», - сказав він.

Проект спрямований на формування нового розуміння історії Південної України як простору, де створювались держави та розвивались цивілізації. Це розуміння покликане зруйнувати міф про «Новоросію» - штучно нав'язаний соціальний конструкт, який наразі використовується у пропагандистських цілях з метою дестабілізації ситуації в країні і експансії «русского мира».

«Ми зібралися із науковцями та експертами, з людьми, які знаються в історії, та вирішити, що ті знання, які вже давно напрацьовані в наукових колах, про те що насправді цей простір був завжди не російським, він був таким, де народжувалися цивілізації, народи, які активно взаємодіяли, торгували, які залишили по собі об'єкти культурної, матеріальної та не матеріальної спадщини. Ось це все наукове знання потрібно трансформувати у знання соціальне, донести до суспільства в цілому», - наголосив Жумаділов.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду, Благодійного фонду «Українська спадщина» та інформаційної підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-