Презентація другого видання науково-практичного коментаря до Закону України «Про державну службу»

Презентація другого видання науково-практичного коментаря до Закону України «Про державну службу»

Укрінформ
22 жовтня 14:00 - Презентація другого видання науково-практичного коментаря до Закону України «Про державну службу» 

Організатор: Апарат Верховної Ради України.

Учасники: Анатолій Селіванов - очільник авторського колективу видання, доктор юридичних наук, дійсний член Національної академії правничих наук України; Сергій Горячев - керівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України; Віктор Костюк – автор розділів X та XI, доктор юридичних наук, завідуючий відділом Головного Науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, професор кафедри трудового права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка;  Дмитро Сіроха – співавтор IX розділу, доцент, кандидат юридичних наук;  Наталія Мельничук – автор VI розділу наукового коментаря, доктор юридичних наук, професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, заслужений юрист України.

Довідково. Авторський колектив у складі відомих вчених створив доступний науковий коментар-посібник, у якому здійснено постатейний аналіз правових норм Закону України «Про державну службу». Видання підготовлене із врахуванням сучасних новел чинного законодавства, що регулює відносини у сфері держслужби.

Коментар розрахований на широке коло читачів, передовсім на тих, хто застосовує Закон на практиці, - юристів, державних службовців, працівників місцевого самоврядування, громадських діячів, журналістів.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували друге видання Науково-практичного коментаря до Закону України "Про державну службу"

Авторський колектив у складі відомих учених створив доступний науковий коментар-посібник, у якому здійснено постатейний аналіз правових норм Закону України "Про державну службу" із врахуванням сучасних новел чинного законодавства у сфері держслужби.

Про це на прес-конференції в Укрінформі з нагоди презентації другого видання заявив очільник авторського колективу, доктор юридичних наук, дійсний член Національної академії правничих наук України Анатолій Селіванов, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми виконали свою місію: ініціативно, без вказівки, без державної допомоги, без грошей, на повному ентузіазмі підготував до видання нову редакцію цього актуального посібника зі змінами, які законодавчо розширили текст закону та деякі норми. Це наш внесок і в діяльність парламенту, і в діяльність органів виконавчої влади, щоб усе в нас було по справедливості і по закону", - сказав Селіванов.

Він додав, що вихід друком цього видання не тільки розширює розуміння, що таке державна служба і як треба застосовувати відповідний закон. За його словами, це також важливий крок до формування правової культури суспільства і правової свідомості наших громадян по відношенню до державної служби.

Селіванов поінформував, що коментар розрахований на широке коло читачів, передусім на тих, хто застосовує Закон на практиці, - юристів, державних службовців, працівників місцевого самоврядування громадських діячів, журналістів. Наклад другого видання - 1,5 тис. примірників. Посібник надійде у всі публічні бібліотеки обласних центрів і буде доступний у продажу за ціною близько 150 гривень

Керівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Сергій Горячев висловив сподівання, що науково-практичний коментар допоможе держслужбовцям розібратися в новаціях, які є у законі про держслужбу.

У цьому контексті він поінформував, що за статистикою Інформаційного управління Апарату парламенту, від 5 до 10% запитів про публічну інформацію стосуються закону про державну службу, а близько 30% торкаються або засад роботи державних службовців, або фінансово-юридичних аспектів.

"Для відповіді на ці запити ми безпосередньо використовуємо і перше, і друге видання науково-практичного коментаря. Для нас дуже важливо, що є роз'яснення фактично по всіх статтях і по всіх розділах", - зазначив Горячев.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-