Маша Арчер: всесвітньо відома американська дизайнерка з українським серцем (ART HUB)

Маша Арчер: всесвітньо відома американська дизайнерка з українським серцем (ART HUB)

Укрінформ

19 жовтння об 11:00 відбудеться зустріч з донькою всесвітньо відомої американської дизайнерки з українським серцем Ларисою Арчер (ART HUB).

Організатор: ІА «Укрінформ».

Учасники: Лариса Арчер - донька дизайнерки Маші Арчер; Марія Фоміна - організатор танцювального фестивалю Tribal Weekend.

Коротко. До України завітала донька всесвітньо відомої американської дизайнерки українського походження Маші Арчер, Лариса Арчер.

Лариса розповість про життя та творчість своєї матерії, про її вплив на тенденції у ювелірному мистецтві у США.

Сама Лариса Арчер має майже 20-річний досвід у сфері театрального мистецтва як актриса та режисер. Вона є членом міжнародної драматичної трупи Les Foules, керує танцювальним театром у Сан-Франциско.

Також Арчер широко публікується як мистецтвознавець для таких видань як Frieze, Art Practical, Hyperallergic, Huffington Post та інших.

Довідково. Маша Арчер (Мухіна) - американський ювелір українського походження зі світовим ім'ям, одна з найпопулярніших дизайнерок у США. Її прекраси носять: Марина Порошенко, Анна Нетребко, Опра Уінфрі, Бейонсі Ноулз, Джоан Коллінз, Іванка Трамп, Синтія Ніксон тощо. Велику кількість робіт Маші Арчер використовували для головних акторок у зйомках серіалу “Sex in the City”.

Батьки Маші - Софія і Микола Мухіни - були художниками і викладачами малюнку та скульптури у Київському і Харківському художніх інститутах. У воєнні роки її родина потрапила до Європи і у 1949 році імігрувала до США.

Маша не втратила зв'язок зі своєю Батьківщиною. Її мати Софія перед смертю просила доньку ніколи не повертатися до Радянського Союзу, однак Маша не змогла виконати цю останню волю матері та все ж через багато років приїхала на Батьківщину, щоб віднайти родичів. Згодом, уже в роки незалежної України, Маша провела виставку своїх прикрас у музеї Києво-Печерської Лаври.

Уього Маша навідувалася до України тричі, крім того, дизайнерка у свої майже 80 років бере активну участь у культурному житті діаспори у США.

Її донька, Лариса Арчер, успадкувала мистецьку жилку матері, яку втілила у театральному мистецтві та письменництві. Вона керує танцювальним театром у Сан-Франциско, а також публікується у відомих виданнях по всьому світу як мистецтвознавець. Разом з матір'ю вони проводять мистецькі заходи в Українському інституті Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-