Ситуація навколо ТзОВ «Українка». Звернення до громади

Ситуація навколо ТзОВ «Українка». Звернення до громади

Укрінформ
18 жовтня 12:00 - Звернення до громади щодо ситуації навколо майнового комплексу ТзОВ «Українка» 

Організатор: Ігор Подоляк.

Учасники: Василь Мачеус – директор ТзОВ «Українка»;  Світлана Мартин – потерпіла; Ігор Подоляк – директор АПТМ «Марко»; Марі Має – правозахисник інвалідів в ЄС.

Коротко. 12 жовтня 1995 року ТзОВ «Українка», директор якого був Василь  Мачеус отримало право власності на майновий комплекс  за адресою: м. Львів, вул. Лесі Українки,15, про що свідчить свідоцтво про власність за № 203 від 12.10.95 р.

В період з 1995  до 2012 років  власник провів реконструкцію приміщень кафе «Арт-11». 21.12. 2017 року ЛМР винесла Ухвалу №2812 про продаж майнового комплексу ТзОВ «Українка».

Під час прес-конференції буде надана інформація про нинішній стан справи.

Підсумкові матеріали:

Інвалід-підприємець судиться з Львівською міськрадою через посягання на його власність та бізнес

Директор ТзОВ "Українка", кафе "Арт-II" Василь Мачеус судиться з Львівською міською радою та заявляє про посягання на його власність та бізнес. Він звернувся за захистом у правоохоронні органи, а також, звертається до Президента України та до міжнародних організацій з прав інвалідів. 

Про це підприємець-інвалід заявив на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент інформагентства.

"Мене затягують у судові тяжби. І я, замість того, аби розвивати свій бізнес, змушений тратитися на судові тяжби. Але мені кажуть: ви все одно не будете тут працювати, бо є люди, які хочуть це (нерухомість, в якій розташоване кафе "Арт-II", - ред.) придбати. Мені погрожують навіть фізичною розправою над моїми рідними. Сумно бачити це в місті Львові, бо такі речі тут є системними", - зазначив підприємець.

Він пояснив, що у 1995 році товариство з обмеженою відповідальністю "Українка" отримало право власності на майновий комплекс у місті Львові на вул. Л.Українки, 15. До 2012 року погашалися кредитні зобов'язання перед банками, проводився масштабний ремонт і реконструкція об'єкту, в якому розташоване кафе "Арт-II".

Проте в 2015 році до нього звернувся чоловік, який запропонував за об'єкт вдвічі меншу ціну, ніж його реальна вартість. 

"Чоловік дав зрозуміти, що у разі моєї відмови, він роздасть чиновникам гроші аби вони відібрали майно ТзОВ "Українка", - зазначив Мачеус.

21 грудня 2017 року Львівською міськрадою було винесено Ухвалу №2812 про продаж майнового комплексу по вул. Л.Українки, 15.

"Це рішення було ухвалене з порушенням майнових прав ТзОВ "Українка". Крім того, цей об'єкт не входив до складу комунальної власності", - підкреслив підприємець. 

За словами Мачеуса, аукціон з продажу об'єкта вдалося зупинити через Державну виконавчу службу, надавши документи про право власності ТзОВ "Українка" на указану нерухомість.

Проте у вересні 2018 року група людей на автомобілі марки "Опель" світлого кольору прибула до кафе "Арт-II" та попередила бізнесмена про фізичну розправу.

"Якщо я буду відстоювати право власності на приміщення ТзОВ "Українка", то моїм родичам грозить фізична розправа", - зазначив підприємець.

Він також наголосив, що звертався в Службу безпеки України, прокуратуру та поліцію. Проте отримує у відповідь лише відписки. 

Підприємець також повідомив, що звернувся за захистом до Президента Україна та в міжнародні інвалідські організації.

"Оцінюючи факти мого життя і свавілля влади міста Львова, звертаюся за захистом до гаранта Конституції та до міжнародних організацій з прав інвалідів за допомогою! Аналізуючи події останніх років, можу стверджувати, що інваліди в Україні кинуті напризволяще!" - зазначив Мачеус.

Він також підкреслив, що у разі, якщо не зможе знайти правди у своїй справі, то буде змушений покинути Україну.

"Адже я і моя родина працювали, брали кредити і виплачували боргові зобов'язання, що утворилися внаслідок акумулювання коштів впродовж останніх двадцяти років для викупу приміщення. Тепер мені залишається лише скористатися безвізом аби покинути країну, яку я дуже люблю, але в якій стає нестерпно жити", - наголосив підприємець-інвалід. 

Під час прес-конференції представники підприємця, які допомагають відстоювати його права, навели численні факти схожих порушень прав бізнесу у Львові.

"Така ситуація доволі типова для Львова. Багато львів'ян-підприємців потерпають від свавілля влади і неспроможності правоохоронної системи захистити пересічного громадянина. Місцева влада у Львові відвертає прихильність у пересічних громадян від ведення господарської діяльності", - зазначив Мачеус.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-