Сила незламних

Сила незламних

Укрінформ
11 жовтня 11:00 - Сила незламних

Організатор: Київський міський центр зайнятості.

Учасники: Віктор Білич - директор Київського міського центру зайнятості; Наталія Белявська - заступник начальника управління начальник відділу соціального захисту та обліку учасників АТО Київської міської ради (КМДА); В’ячеслав Власов, Дмитро Ткаченко - представники Військового інституту телекомунікації та інформації; представник управління Державної охорони України та представники ПАТ «Київпастранс».

Коротко. Під час заходу представники ЗМІ матимуть можливість поспілкуватись з керівництвом служби зайнятості, представником Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), роботодавцями, спікерами - учасниками АТО, що відкрили власну справу.

Підсумкові матеріали:

Понад 3 тисячі військовослужбовців скористались послугами служби зайнятості за період проведення АТО 

За час проведення антитерористичної операції до Київського міського центру зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 3,3 тисячі військовослужбовців, з них 179 відкрили власну справу. 

Про це під час заходу у форматі «World-coffee», приуроченого до Дня захисника України - «Сила незламних» в Укрінформі повідомив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич. 

«Загалом з 2015 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 3,3 тисячі з числа військовослужбовців, які брали участь в бойових діях, 2,8 тис. осіб - отримували допомогу по безробіттю», - зазначив Білич. 

Він наголосив, що одним із пріоритетних напрямів роботи столичної служби зайнятості є сприяння зайнятості колишніх військовослужбовців. З цією метою проводиться активна інформаційна робота з населенням, роботодавцями та соціальними партнерами.

Зокрема, на заході були учасники АТО, які поділилися досвідом як відкрити власну справу, представники департаменту соціальної політики КМДА, Служби безпеки України, Військового інституту телекомунікації та інформації, управління державної охорони України, ПАТ «Київпастранс», ТОВ «Ветеран секурітас груп». 

Як розповів колишній військовий Марк Мельник, який проходив військову службу в лавах батальйону «Азов», після повернення із зони АТО за сприяння служби зайнятості він заснував власне видавництво «Орієнтир». Основним завданням видавництва є друкування спогадів і свідчень учасників бойових дій про військові операції та фронтове життя під час подій на Донбасі. 

«Зараз ми досягли певного рівня у видавничій справі, наразі у світ вийшло понад 50 видань, зокрема це дитячі патріотичні книги, історичні праці», - зазначив військовий. 

Ще один військовий, який відкрив власну справу, Володимир Розумій. Після звільнення з військової служби він звернувся до центру зайнятості, де отримав консультації щодо ведення підприємницької діяльності. У серпні Розумій представив службі зайнятості свій бізнес-план і отримав кошти на започаткування підприємницької справи. Його кав'ярня «Veterano» нещодавно відкрилася в Броварах і несе не лише бізнесову, а й соціальну спрямованість - підтримка членів сімей загиблих учасників бойових дій. 

Зокрема, директор КМЦЗ зауважив, що учасникам бойових дій, які звертаються за допомогою до служби зайнятості, крім підбору підходящої роботи та отримання допомоги по безробіттю, надаються адресні індивідуальні послуги з працевлаштування, професійна підготовка та підвищення кваліфікації, профорієнтація, а також можливість започаткувати власну справу за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. 

Білич проінформував, що за допомогою столичної служби зайнятості вже знайшли роботу 1,1 тис. учасників АТО.

Він підкреслив, що отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та започаткували власну справу - 179 осіб даної категорії.

Також працевлаштовано на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного внеску роботодавцям 12 осіб. Проходили професійне навчання - близько 0,4 тис. осіб. 

Зокрема, безробітні учасники бойових дій мали змогу поспілкуватися з роботодавцями та довідатися про наявні вакансії на підприємствах та умови праці. 

За словами директора навчально-курсового комбінату КП «Київпастранс» Валентини Штукерт, підприємство співпрацює зі службою зайнятості у напрямку навчання та працевлаштування безробітних. Так, на роботу у «Київпастранс» запрошуються водії, бухгалтери, інженери. 

«Київпастранс на 25% підняв заробітну плату і сьогодні зарплата водія на підприємстві складає від 12 до 22 тисяч гривень», - додала вона. 

Разом з тим, начальник відділу соціального захисту учасників АТО і вимушених переселенців Департаменту соціальної політики КМДА Наталія Бєлявська розповіла військовим про державну програму на отримання психологічної допомоги, соціальної та професійної адаптації та забезпечення санаторно-курортним лікуванням. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-