Інноваційна освіта без кордонів: для учнів та вчителів  сходу України, які постраждали від військового конфлікту (ART HUB)

Інноваційна освіта без кордонів: для учнів та вчителів сходу України, які постраждали від військового конфлікту (ART HUB)

Укрінформ
5 жовтня 11:00 - Інноваційна освіта без кордонів: для учнів та вчителів сходу України, які постраждали від військового конфлікту

Організатор: ГО «Фонд «Відкрита політика».

До участі запрошені: вчителі зі шкіл вздовж «лінії розмежування» (м. Рубіжне Луганської області); представники Міністерства освіти і науки України, посольств, ЮНІСЕФ, Фонду народонаселення ООН в Україні, УВКБ ООН, освітнього кластера, міжнародних організацій.

Питання до обговорення:

Основні проблеми доступу до Нової української школи, інноваційної освіти дітей, учителів зі шкіл вздовж «лінії розмежування».

Навчання вчителів інноваційним методикам, проектному менеджменту, створенню якісного контенту для дистанційної освіти для учнів з непідконтрольних територій сходу України.

Результати та важливі виклики проведення інформаційної кампанії щодо вступу молоді зі сходу до українських вишів, ПТНЗ.

Робота «гарячої лінії» Фонду за підтримки МОН, ЮНІСЕФ.

Коротко.  Учасники заходу зможуть поспілкуватися з учителями загальноосвітніх шкіл м. Рубіжне Луганської області, які влітку разом з іншими освітянами Луганщини і Донеччини взяли участь у першому тренінгу Фонду «Освіту - кожному! Підвищення інституційної спроможності місцевих громад Донецької та Луганської областей» за підтримки Посольства Литви в Україні. Тренінг проходив з 2 по 6 липня у Міжнародній зеленій школі, у с. Космач Івано-Франківської області.

Після прес-сніданку вчителі попрямують до Івано-Франківщини на два наступні тренінги: з інклюзивної освіти, що проводить Агентство міжнародного співробітництва МАШАВ (Ізраїль) у партнерстві з Фондом та на тренінг з проектного менеджменту й проведення  інформаційної кампанії у рамках литовського проекту, який організовує Фонд «Відкрита політика».

Довідково. ГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки ЮНІСЕФ, у співпраці з Міністерством освіти і науки, обласною владою Донецької, Луганської областей упродовж 4 років допомагає розширити доступ до якісної освіти мешканцям з NGCA, CL.

Результати співпраці: 2,5 тисячі абітурієнтів з NGCA, CL та Криму стали студентами українських вишів за 2016-2017 за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»; майже вдвічі більше дзвінків прийнято у 2018 році на «гарячій лінії»; збільшилась кількість звернень абітурієнтів з NGCA, CL в освітні центри «Донбас-Україна»; зростає кількість дітей з NGCA, які навчаються в школах на GCA дистанційно/на екстернаті. Також  понад 300 освітян Донецької, Луганської, Херсонської, Полтавської та Івано-Франківської областей завдяки Фонду взяли участь у тренінгах, вебінарах.

Підсумкові матеріали:

Більше 300 вчителів зі сходу України пройшли тренінги з інноваційної освіти

Понад триста освітян з Донецької та Луганської областей взяли участь у тренінгах з впровадження дистанційної інноваційної освіти. Навчання проходило за підтримки Посольств Франції і Литви в Україні.

Про це повідомила виконавчий директор громадської організації (ГО) «Фонд Відкрита політика», кандидат історичних наук, засновниця Міжнародної зеленої школи ім.Клима Чурюмова Ірина Жданова під час прес-сніданку в Укрінформі на тему: ”Інноваційна освіта без кордонів: для учнів та вчителів сходу України, які постраждали від військового конфлікту”.

“Не тільки учні потребують новітніх знань, а й вчителі. Цього року ГО “Фонд “Відкрита політика” започаткував серію тренінгів для вчителів Донецької та Луганської областей. Це навчання пройшли вже більше 300 вчителів”, - сказала Жданова.

Вона зазначила, що учасники тренінгів навчалися інноваційним STEAM/StrEAM методикам, проектному менеджменту та фандрайзингу, також навчилися створювати креативний освітній простір за допомогою дешевих, відновлювальних матеріалів.

 Жданова також повідомила, що цього року на сході країни відкрилося 15 нових шкіл, в яких проходитиме дистанційне навчання для учнів зі сходу України.

 «Цього року відкрилося 10 нових шкіл, які надають дистанційне навчання у Донецькій області, і 5 нових шкіл у Луганській області», - сказала вона.

Водночас, директор ГО «Фонд Відкрита політика» додала, що у 2018 році дистанційно на екстернаті навчається близько 13 тисяч дітей з неконтрольованих територій: 12 тисяч у Донецькій області, 1 тисяча — у Луганській.

 “Для того, щоб забезпечити цю дистанційну освіту, вчителі працюють вдень і часто вночі, оскільки не мають ані кабельного інтернету, ані чітких розроблених навчальних планів, адаптованих під дистанційне навчання. Також відсутні методичні посібники”, - додала Жданова.

На прес-сніданку також були присутні вчителі Рубіжанських загальноосвітніх шкіл Луганської області, які 7 жовтня вирушать до Івано-Франківська, де разом з іншими освітянами Луганщини та Донеччини візьмуть участь у тренінгу з інклюзивної освіти та тренінгу з проектного менеджменту й проведенні інформаційної кампанії у рамках литовського проекту, який організовує Фонд “Відкрита політика” у Міжнародній зеленій школі, у селі Космач Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-