Стратегічні напрями розвитку інституту державної допомоги у виробництві та поширенні кінофільмів

Стратегічні напрями розвитку інституту державної допомоги у виробництві та поширенні кінофільмів

Укрінформ
24 вересня 12:00 - Стратегічні напрямки розвитку інституту державної допомоги у виробництві та поширенні кінофільмів

Організатор: Державний комітет телебачення і радіомовлення України. 

Учасники: Богдан Червак - перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України; Юрій Рибачук - заступник міністра культури України; Сергій Нерєтін - перший заступник Голови Державного агентства України з питань кіно;  Сергій Созановський – генеральний продюсер продакшн-компанії «Film-UA»; Володимир Тихий - кінорежисер, кінопродюсер, кінооб’єнання “ВАВИЛОН 13”; Максим Ковбик - громадянський рух "Відсіч"; Галина Петренко - директорка ГО «Детектор медіа»; Альона Єремєєва - головний продюсер серіалів та фільмів каналу "1+1".

Модератор: Наталя Соколенко – журналіст.

Підсумкові матеріали:

Щотижня виходить у прокат один український кінофільм - Держкіно

Щотижня в Україні у прокат виходить одна вітчизняна кінострічка.

Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему: «Стратегічні напрямки розвитку інституту державної допомоги у виробництві та поширенні кінофільмів».

«Ми, члени Державного агентства України з питань кіно, бачимо повністю позитивні наслідки того, що більше грошей стало виділятися державою на кіновиробництво. Власне, ви також можете побачити чимало українських прем'єр, лише цієї осені ми налічуємо 18. Кожного тижня виходить одна українська стрічка. Це згідно зі статистичними даними», - зазначив Неретін.

Він зауважив, що за всі роки незалежності не було такого вибуху українських фільмів, як за останні півтора року.

Неретін також зазначив, що гонорари причетних до створення фільмів також «стрімко зростають». 

Перемогою назвав бум в українському кіно режисер і продюсер Володимир Тихий.

«Звичайно, те, що зараз відбувається з нашим кіно, і те, що ми бачимо в наших кінотеатрах - це перемога», -  зазначив Тихий.

За його словами, це дуже важливий аргумент у полеміці, котра точилася з набуття Україною Незалежності, - що в Україні не знімають кіно тому, що в нас «немає індустрії, немає творців, немає акторів - всього немає, тому ми не робимо кіно, але ми робимо проекти, продукцію спільно з Росією». 

Тихий додав, що були інші проекти, але 99% із них мали російський вплив, «який виходив з того, що Росія формувала нашу індустрію».

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-