Децентралізація зайнятості. Яких фахівців потребують громади?

Децентралізація зайнятості. Яких фахівців потребують громади?

Укрінформ
26 вересня 11.00 - Децентралізація зайнятості. Яких фахівців потребують громади, чи є вони на ринку праці та як поєднати попит і пропозицію?

Організатор: Агенція Action Global.

Учасники дискусії: пані Ребека Лохна - Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні; модераторка - Олена Слизюк - заступник голови ГО «Фонд розвитку громад»; Олеся Кулик - державний експерт експертної групи з питань продуктивної зайнятості Директорату розвитку ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України; Олександр Остапенко - головний спеціаліст відділу з питань підтримки громад та зв'язків з громадянами Управління з питань східних регіонів Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;  Олена Панич - державний експерт директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України; Тетяна Арсенюк - державний експерт директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, территоріальної організації та адміністративно-территоріального устрою Міністерства регіонального розвитку України; Валентина Плачинда - заступник начальника Управління організації надання соціальних послуг - начальник відділу організації надання соціальних послуг Державної служби зайнятості (Центрального апарату); Анжеліка Близнюк - модераторка секторальної платформи "Місцевий економічний розвиток та інвестиції", АОМС "Асоціація ОТГ"; Григорій Перерва - радник з питань регіонального розвитку Черкаського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування»; Іван Фурсенко - перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАССР); Тетяна Вороніна - експерт проекту «Створення біржі праці для об’єднаних територіальних громад».  

Коротко. Захід відбудеться в рамках проекту «Створення біржі праці ОТГ», який виконується за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Мета «круглого столу» - обговорити ситуацію щодо кадрового забезпечення об'єднаних територіальних громад:

-трудові ресурси для ОТГ: оцінка попиту і пропозиції;

-інструменти пошуку роботи і кадрів;

-розуміння значення стратегії розвитку і прогнозування потреб у трудових ресурсах;

-питання профорієнтації та підготовки кадрів;

-потенціал для досягнення балансу на ринку праці і розвиток внутрішньої трудової міграції як альтернативи зовнішній.

Підсумкові матеріали:

У Державній службі зайнятості налічується 9 тисяч вакансій у ОТГ

 У базі Державної служби зайнятості станом на 1 вересня налічується 9 тисяч вакансій до об'єднаних територіальних громад (ОТГ).

Про це повідомила заступник начальника Управління організації надання соціальних послуг - начальник відділу організації надання соціальних послуг Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валентина Плачинда під час круглого столу в Укрінформі.

«Наразі, на 1 вересня у нас було 100 тисяч вакансій ( у базі Держаної служби зайнятості - ред.). Із них 9 тисяч вакансій - вакансії в ОТГ. Це вчителі, лікарі, підсобні робітники, менеджери, трактористи», - зазначила Плачинда.

Вона наголосила, що в Україні варто говорити не лише про міжнародну міграцію, але і місцеву.

«Людина отримала професію водія, рік - два попрацювала в селі, набралася досвіду та їде в місто, далі  - в обласний центр, потім Київ. Чому? Тому що там вища заробітна плата. Тому мотивація одна -  рівень заробітної пати. Якщо в селі буде гідний рівень заробітної плати, то не буде місцевої міграції. Люди виїздять через те, що їх не влаштовують умови праці», - вважає Плачинда.

Водночас вона зауважила, що Державною службою зайнятості наразі створено 762 виїзних робочих місць, де працівники служби надають консультації працівникам та членам ОТГ.

«За результатами роботи 8 місяців, у нас 35% працевлаштування сільського населення», -  повідомила Плачинда.

Відсоток працевлаштованого міського населення, за її словами, склав 65%.

Відео з круглого столу:

              

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-