«Маркет мов». Презентація масштабного освітнього фестивалю

«Маркет мов». Презентація масштабного освітнього фестивалю

Укрінформ
4 вересня 11:00 - Презентація масштабного освітнього фестивалю «Маркет мов» 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Марина Соботюк - радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації; Марія Богуслав - координатор та співзасновник проекту Lingva.Skills; Софія Руданецька - координатор Студентської ради при МІП.

Коротко. 15 вересня 2018 року у центрі Києва на вулиці Хрещатик відбудеться масштабний освітній фестиваль «Маркет мов».

Захід з метою популяризації вивчення іноземних мов організовують Міністерство інформаційної політики України та проект Lingva.Skills за ініціативою Студентської ради при МІП.

У рамках фестивалю пройдуть лекції, майстер-класи, презентації лінгвістичних шкіл, ярмарок вакансій, кінопокази під відкритим небом, концерт та інші активності. Посольства представлять креативні локації з вивчення мов. Відбудеться презентація сферичного кінотеатру «Україна 360».

Під час «Маркету мов» заплановано проведення наймасовішого уроку з англійської мови.

Підсумкові матеріали:

"Маркет мов" у Києві допоможе знайти кращі лінгвістичні школи, роботодавців і навіть одружитися - організатори

Масштабний освітній фестиваль "Маркет мов", що відбудеться 15 вересня на Хрещатику, зорієнтує гостей, де можна безкоштовно вивчити мови, дасть можливість знайти роботу, тут можна буде навіть одружитися.

Про це організатори фестивалю поінформували на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Фестиваль "Маркет мов" буде присвячений тому, як зробити українців кращими, розумнішими, як дати їм можливість більше їздити по світу", - наголосив державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

Він зазначив, що проект готують МІП та Студентська рада при міністерстві, як партнер залучена платформа Lingva.Skills.

"На фестивалі (гостей - ред.) чекає дуже великий вибір від різних дипломатичних представництв, лінгвістичних шкіл, зокрема щодо можливостей безкоштовного вивчення мов. Буде презентовано наш великий проект - сферичний кінотеатр "Україна 360", який покаже відео 360 градусів про найкращі місця України. Студентська рада при МІП зможе розказати про ініціативи, проекти, які ми робили протягом цього року. Ми плануємо, що фестиваль буде дуже успішним, і продовжимо його в наступні роки", - сказав Біденко.

Як поінформувала радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк, цьогоріч вирішено зосередитися на трьох найпопулярніших мовах у світі - англійській, німецькій та французькій, а згодом заохочувати студентство і до інших мов.

"У рамках фестивалю відбудуться цікаві квести цими мовами, покази фільмів англійською, зокрема стрічки "Дякую". Радник МІП з питань освітніх проектів Володимир Жемчугов проведе бесіду зі студентами і презентує англомовну стрічку "Бранці Кремля", - додала вона.

Координатор та співзасновник проекту Lingva.Skills Марія Богуслав уточнила, що на сьогодні вже заявлено понад 40 локацій - підтвердили свою участь 20 компаній і 20 мовних шкіл, також буде чимало окремих локацій, де проходитимуть виступи експертів, майстер-класи, квести, заняття з йоги тощо.

За її словами, фестиваль відбудеться на території від Майдану до вулиці Прорізної, він стартує о 12:00 і триватиме до 21:00. Фестиваль завершить концерт, який відбудеться з 19:00 до 21:00.

"Ми прагнемо, щоб люди не тільки знайшли можливості вивчати мови в лінгвістичних школах, а й проведемо невеликий ярмарок вакансій, щоб ті, хто знає мову або прагне її швидко вивчити, змогли знайти собі роботодавця. У нас будуть представлені великі компанії - іноземні й українські, - які зацікавлені у відборі на роботу працівників зі знанням іноземних мов. Тут можна буде навіть одружитися іноземною мовою - це пілотний проект Міністерства юстиції, а також поговорити під час спікінг-клабів з носіями мов. У цей день відбудеться наймасовіший урок англійської мови. Його вестиме автор Lingva.Skills, психолінгвіст, поліглот Віталій Зубков. Планується, що цей урок ввійде до Книги рекордів", - розповіла Богуслав.

А координатор Студентської ради при МІП Софія Руданецька зазначила, що саме вони на "Маркеті мов" організовують вечірній концерт, на ньому співатимуть українською, англійською, німецькою та французькою студенти з різних областей України, виступатимуть зірки, а на закінчення - популярний український діджей. Представники Студентської ради працюватимуть як координатори на локаціях у футболках з написом Ukraine Now.

Вона також анонсувала ще одну подію - 16 вересня в Музеї у Пирогово студенти з усіх областей проведуть проект Ukraine Sport Now. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-