«Голосіївська криївка». Презентація патріотичного фестивалю

«Голосіївська криївка». Презентація патріотичного фестивалю

Укрінформ
4 вересня  11:00 - Презентація фестивалю «Голосіївська криївка»

Організатор: ГО "Голосіївська криївка".

Учасники: Руслан Андрійко - голова оргкомітету фестивалю;  Юрій Сиротюк - «Українські студії стратегічних досліджень», просвітницька галявина;  Сергій Конюшок - президент Федерації стронгмену України; Анастасія Швайко - «Експертний корпус», координатор Історичного полігону; Всеволод Терентьєв - меценат фестивалю.

Коротко. 8-9 вересня в Голосіївському парку імені Максима Рильського, на галявині між вулицями Максима Рильського та Генерала Родимцева, пройде фестиваль «Голосіївська криївка».  Його метою є - національно-патріотичне виховання, пропаганда здорового способу життя, популяризація української музики, історії, розроблення простору для налагодження діалогу та співпраці діячів сучасного та традиційного мистецтва, створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу молоді.

Підсумкові матеріали:

У Києві на вихідних учетверте відбудеться фестиваль «Голосіївська криївка»

Фестиваль «Голосіївська криївка», що проходитиме у Києві 8 та 9 вересня, буде присвячений століттю Української держави.

Про це повідомив на презентації в Укрінформі голова оргкомітету фестивалю Руслан Андрійко.

«Наш фестиваль цього року присвячений століттю Української держави. Тому на ньому буде діяти окремий "Історичний полігон", на який запрошені відомі історики, громадські діячі, які, власне, цю тему будуть обговорювати», - зазначив Андрійко.

За словами представниці «Експертного корпусу» Анастасії Швайко, "Історичний полігон" у рамках фестивалю відбувається вже вдруге, але вперше - за підтримкою Київської міської державної адміністрації, оскільки проект переміг у конкурсі Департаменту суспільних комунікацій.

«Власне, тому ми маємо можливість розвинути наш минулорічний успіх і розгорнути діяльність - влаштувати не лише лекторій, але також забезпечити якісну візуальну складову, влаштувати безліч унікальних фотозон», - повідомила Швайко.

Як вона наголосила, важливо підкреслити, що Київ - це «не місто перепічки, це не місто Білої гвардії, це місто, де розташовувалася армія УНР, де точилися боротьба, і при тому - переможна». Тому й було вирішено випустити мілітарний атлас Києва, який буде презентовано 9 вересня в рамках "Історичного полігону".

Наголошувалося, що програма фестивалю, який проходитиме вже вчетверте, досить насичена і передбачає виступи українських і білоруських музичних гуртів, лекції, майстер-класи, показові виступи та змагання від Федерації стронгмену України за участю її голови Сергія Конюшка та почесного президента Василя Вірастюка, працюватимуть ігрові майданчики тощо.

Наприклад, окрема локація матиме назву «Родинне коло», яку організовує Всеукраїнське об'єднання Українок «Яворина». Її програма включає аквагрим, флешмоб із повітряними кульками, виготовлення оберегів для бійців, забави від Козацької лицарської школи, майстер-класи ліплення з глини, петриківського розпису та створення ляльок-мотанок.

Окрім того, у програмі фестивалю заплановані зустрічі з письменниками, а 8 вересня на нічній сцені з 22.00 буде розповідати казки для дорослих Сашко Лірник.

За словами організаторів, на фестивалі не буде алкоголю. Вхід вільний. Відвідувачам із інших областей та країн запропонують розміститися у кемпінгу на території Голосіївського парку імені Максима Рильського, де на галявині між вулицями Максима Рильського та Генерала Родимцева проходитиме захід. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-