Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» : як запобігти екологічній катастрофі

Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» : як запобігти екологічній катастрофі

Укрінформ
15 серпня  12:00  - Надзвичайна ситуація техногенного характеру на шахті «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» та шляхи попередження екологічної катастрофи в Донбаському регіоні

Організатор: ТОВ «Науковий парк «Центр трансферу технологій цивільного захисту».

Учасники: Олександр Нікулін – генеральний директор, доктор технічних наук «Наукового парку «Центру трансферу технологій цивільного захисту»; Роберт Родванські – радник голови Луганської обласної адміністрації; Роман Панчук – голова об’єднаного комітету профспілок ДП «Первомайсквугілля»; Євген Яковлєв - головний науковий співробітник Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України,лауреат державних премій СРСР та України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, старший науковий співробітник; Олексій Милєнін - перший заступник генерального директора ДП «Первомайськвугілля».

Коротко. Учасники прес-конференції   повідомлять про можливі екологічні загрози в Донбаському регіоні – забруднення річок Камишуваха, Лугань та Сіверський Донець, внаслідок різкого збільшення притоку води у гірничі виробки шахти «Золоте».

Підсумкові матеріали:

Будівництво водовідводу на шахті «Золоте» завершать у жовтні

Будівництво водовідводу для уникнення затоплення на шахті «Золоте» завершать у жовтні цього року.

Про це повідомив перший заступник генерального директора ДП «Первомайськвугілля» Олексій Мілєнін під час прес-конференції в Укрінформі.

«2 травня відбувся прорив води і почалося активне затоплення водою (шахти «Золоте» - ред.). На початку липня була змонтована перша гілка водопроводу і цим знизився суттєво приток води. На сьогодні завершена друга гілка, і необхідно збудувати ще дві... З такими темпами ми зможемо повністю здійснити проект уже в жовтні, все має бути змонтовано, і це дозволить запобігти катастрофі», - сказав він.

Радник голови Луганської обласної адміністрації Роберт Родванські зауважив, що влада намагається врятувати ДП «Первомайськвугілля» від затоплення чотирьох шахт.

«Якщо би Кабінет міністрів, Міністерство енергетики та Луганська ОДА не зробили зусиль для того, щоб збудувати водовідлив на шахті «Золоте», то шахти «Первомайськвугілля» були би уже затоплені... Завдяки водовідливу вдалось стабілізувати приток води», - сказав він.

Родванські також пояснив, що підприємство «Первомайськвугілля» розташоване на лінії розмежування, тобто знаходиться в небезпечній близькості до військового конфлікту.

«Дві шахти з шести опинились на непідконтрольній території  були повністю затоплені,і вода по підземним виробкам поступає з непідконтрольної території на інші шахти. На підконтрольній території у «Первомайськвугілля» знаходяться шахти «Золоте», «Карбоніт», «Гірське» і «Тошківка», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня 2018 року Кабінет міністрів виділив ДП «Первомайськвугілля» 131,188 млн грн, а вже 2 травня на шахті «Золоте» стався прорив джерельних вод і затоплення мережі підземних виробок. У результаті, на шахті припинився видобуток вугілля та інші шахти ДП «Первомайськвугілля» опинилися під загрозою затоплення і припинення виробництва.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-