НАБУ і  АРМА. Унікальні приклади співпраці  щодо передачі арештованого майна

НАБУ і АРМА. Унікальні приклади співпраці щодо передачі арештованого майна

Укрінформ
2 серпня  15.00 - Унікальні приклади співпраці НАБУ і АРМА у сфері арешту та управління активами в рамках розслідування корупційних злочинів

Організатор: Національне антикорупційне бюро України.

Учасники: Артем Ситник – директор Національного антикорупційного бюро України; Антон Янчук – голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Підсумкові матеріали:

Ситник пояснив, що його нічний візит до Порошенка стосувався закону про антикорупційний суд

Нічний візит директора НАБУ Артема Ситника до Президента України Петра Порошенка стосувався закону про антикорупційний суд.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив  сам Ситник.

"Я вже давав коментар з цього приводу, коли проводилось журналістське розслідування і не бачу необхідності повторювати. Але тему розмови нагадаю, це стосувалось антикорупційного суду і, як ви бачите, закон ухвалений з урахуванням усіх зауважень, які були висловлені експертами. Достатньо маніпулятивне питання, але для мене воно не є незручним", - зазначив він.

При цьому на запитання про необхідність такого візиту саме в нічний час Ситник порадив згадати "що відбувалось, коли ухвалювався закон про антикорупційний суд".

 "Ми підняли цю дискусію два роки тому. Антикорупційне бюро не має права законодавчої ініціативи, тому ми могли тільки в публічній сфері обговорювати цю тему. Два роки ми проговорили, ми чули з вуст і Президента, що він не бачить необхідності в створенні цієї судової інституції. Всі наші розслідування, вся наша робота, як показує результат, довели, що це потрібно", - резюмував голова НАБУ.

Раніше журналісти спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу UA:Перший "Схеми" оприлюднили розслідування про нічний візит 26 квітня  голови НАБУ Артема Ситника до будинку, в якому проживає  Президент України Петро Порошенко у Козині.

Сам Ситник підтвердив журналістам інформацію про таку зустріч і зазначив, що темою розмови стало питання участі міжнародних експертів у формуванні антикорупційного суду.

Суд арештував дві ТЕЦ у Львівській області, через які розкрадали газ 

Суд арештував дві ТЕЦ у Львівській області - ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ», через які розкрадали  природний газ.

Про це заявили директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник і керівник Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Антон Янчук під час прес-конференції в Укрінформі.

“Враховуючи те, що коли йшло розслідування - схема не припинялася, детективами НАБУ було прийнято рішення, щоб ці активи, ці ТЕЦ арештувати і передати в управління АРМА як мінімум для того, щоб припинити цю схему і усунути це порушення”, - сказав Ситник.

У свою чергу, Янчук підтвердив, що ці дві ТЕЦ були передані їм в управління.

“Так, я дійсно можу підтвердити, що на підставі судових рішень, які були винесені за клопотаннями детективів НАБУ і  підтримані прокурорами САП, нам було передано в управління групу майна, це цілісні майнові комплекси двох ТЕЦ, про які говорив пан Артем”, - додав Янчук.

Як повідомлялося, у січні детективи НАБУ затримали у Львові кількох  службовців трьох комерційних підприємств -  ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-