50-річчя Спеціальної  Олімпіади. Революція успіху людей з вадами інтелектуального розвитку

50-річчя Спеціальної Олімпіади. Революція успіху людей з вадами інтелектуального розвитку

Укрінформ
20 липня 11.00 - 50-річчя Спеціальної Олімпіади - революція інклюзії людей з відхиленням розумового розвитку

Організатор: ГО "Спеціальна Олімпіада України".

Учасники: Сергій Комісаренко - президент Спеціальної Олімпіади України, Надзвичайний і Повноважний Посол України, академік НАН та НАМН України; Катерина Кудрявцева - Спеціальна Олімпіада України; Сергій Кудрявцев - Спеціальна Олімпіада України, тренер; Валерій Карпунцов - народний депутат України; Вадим Стеценко - Голова комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки; Євгеній Імас - ректор Національного університету фізичного виховання та спорту України; Олег Волков - член виконкому НОК України, президент Федерації стрільби України, Голова комісії по зв’язках зі ЗМІ; Олеся Самойленко - консультант Апарату Прем'єр-міністра України, помічник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю.

Довідково. Спеціальна Олімпіада - Special Olympics Inc.(СО) заснована 20 липня 1968 року сестрою Президента США пані Юніс Кеннеді Шрайвер. Організація опікується 5 млн. людей у 175 країнах світу. Спеціальну Олімпіаду України було офіційно засновано у березні 2002 року.

Відзначення 50-літнього ювілею Спеціальної Олімпіади має на меті привернути увагу всього цивілізованого світу до актуальності і розуміння інклюзії людей з обмеженими інтелектуальними можливостями, щоб припинити дискримінацію та розширити їх можливості.

У рамках святкувань пройде тиждень Єдиного Кубку Спеціальної Олімпіади з футболу у Чикаго, відбудеться пробіг з Олімпійським факелом надії по США, буде підсвічено знаковими для Спеціальної Олімпіади червоними променями 70 найвідоміших архітектурних споруд на планеті на знак глобального прояву толерантності та поваги до людей з розумовими відхиленнями. Серед них - Ніагарський водоспад у США та Канаді, Колесо огляду Лондонське Око і Пікаділлі у Лондоні, Олімпійський стадіон у Берліні, Водяний куб у Пекіні, Королівський палац у Бухаресті, Олімпійський стадіон у Баку, Торре-де-Белем у Лісабоні, Національний стадіон у Варшаві, Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка в Києві тощо.

Підсумкові матеріали:

У Києві сьогодні підсвітять Парковий міст на честь 50-річчя Спеціальної Олімпіади

Парковий міст через Дніпро, який з'єднує центральну частину Києва з парковою зоною Труханового острова, підсвітять у п'ятницю, 20 липня, на честь 50-річчя Спеціальної Олімпіади.

Як розповів президент Спеціальної Олімпіади України, академік НАН та НАМН України Сергій Комісаренков на прес-конференції "50-річчя Спеціальної Олімпіади - революція інклюзії людей з відхиленням розумового розвитку", яка відбулася в Укрінформі.

«Річниця Спеціальної Олімпіади для осіб з відхиленням розумового розвитку буде відзначатися дуже широко у світі. 70 найбільш знакових споруд на планеті освітлюватимуться червоними променями. У нас ви зможете побачити підсвічений Парковий міст через Дніпро, який з'єднує центральну частину Києва з парковою зоною Труханового острова», - розповів Комісаренков.

Нагадаємо, 20 липня 1968 року в Чикаго були проведені перші Всесвітні спеціальні Олімпійські ігри. Це найпопулярніша та найбільш масова організація інвалідів у світі.

Спеціальна Олімпіада - міжнародна організація, яка займається питаннями організації спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Основний організатор Спеціальних Олімпійських ігор, які проводяться раз на кожні 4 роки.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-