Галактика культури Піднебесної. У столиці відбудеться виставка живопису сучасних китайських митців

Галактика культури Піднебесної. У столиці відбудеться виставка живопису сучасних китайських митців

Укрінформ
18 липня  15.00   - Галактика культури сучасної  Піднебесної. Розвиток китайсько-українських культурних відносин

Організатори: Укрінформ; Національний музей Тараса Шевченка; Китайська державна академія живопису; Академія каліграфії та живопису КНР; Інститут Публічної та Культурної Дипломатії України.

Учасники: Чжан Цзянчжоу - заступник директора Китайської національної академії живопису; Чжан Нан - директор Управління закордонними справами Китайської національної академії живопису;  Алан Юй  - віце-президент Пекінської академії живопису та каліграфії;  Ігор Федоренко - Почесний президент ГО «Інститут Публічної та Культурної Дипломатії України»; Олексій Безгін - ректор КНУТКіТ; Олександр Лаврик - заст. голови Сумського земляцтва; Олександр Сугоняко - народний депутат України, член Верховної Ради, член Міжнародної колегії зв'язків Україна-Китай; Надія Юрченко - директор Сумського художнього музею ім. Никанора Онацького; Оксана Підсуха - директор Музею української діаспори; Марія Мосієнко - головний редактор The Wind of Time;  Юлія Шиленко - головний зберігач Національного музею Тараса Шевченка; Влада Литовченко - директор Вишгородського історико-культурного заповідника; Галина Козлова - директор Київського міського центру сім’ї «Родинний дім» (КМДА); Zhao Gi - відомий художник Національної академії мистецтв КНР; Лі Ген - відомий художник Національної академії мистецтв КНР; Ma Guo Qiang - відомий художник Національної академії мистецтв КНР; Wang Quan – перекладач; Тетяна Костенко - перший заступник генерального директора Музею історії міста Києва.

Коротко. Прес-конференція  присвячена презентації виставкового проекту «Політ ідеї, плин форми»  Китайської державної академії живопису.  Створення проекту  у форматі пересувної виставки було зініційовано в 2017 році з метою подальшого поширення китайської культури на міжнародному рівні і спрямовано на реалізацію державної ініціативи «Один пояс, один шлях», проголошеної Лідером КНР Сі Цзіньпіном у 2013 році.

Довідково. Виставка презентує твори 64  сучасних митців  КНР, які  увиразнюють нові творчі досягнення китайського мистецтва, що, взаємоінтегруючись у багатовікові традиції Піднебесної, не втратили своєї самобутності та глядацького інтересу. 

Відкриття виставки відбудеться 20 липня в Національному будинку художника (м. Київ, вул.Січових Стрільців 1 - 5).

На прес-конференції буде також оголошено про намір створити  Київський центр Китайської державної академії живопису.  Презентація  відбудеться 19 липня о 15.30 в  Національному музеї  Тараса Шевченка.

Підсумкові матеріали:

У Національному будинку художника 20 липня відкриється виставка китайських митців «Політ ідеї, плин форми»

У Національному будинку художника 20 липня відкриється виставка «Політ ідеї, плин форми», яка презентує в Україні твори митців Китайської державної академії живопису.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Галактика культури сучасної Піднебесної. Розвиток китайсько-українських культурних відносин» заявив заступник директора Китайської національної академії живопису Чжан Цзянчжоу. 

«Ми приїхали в Україну, щоб представити величезний виставковий проект Китайської державної академії живопису «Політ ідеї, плин форми», - сказав Чжан Цзянчжоу. 

Він розповів, що це щорічний виставковий бренд академії, під яким з 2010 року у Пекіні та ще п'яти-десяти китайських містах проведено вже 8 виставок. У 2017 році було ініційовано створення проекту у форматі пересувної виставки з метою поширення китайської культури на міжнародному рівні. Нинішня виставка в Україні стане другою після виставки в Німеччині в рамках європейського туру проекту «Політ ідеї, плин форми».

Чжан Цзянчжоу поінформував, що на виставці будуть представлені 113 робіт 64 китайських сучасних митців. Вони виконані в стилі «вільного малюнка», який належить до традиційного китайського мистецтва, але передає внутрішні відчуття художника. Цього разу китайські митці намагалися відобразити у стилі «вільного малюнка» ідею духу сучасної свободи через зображення людей, пейзажів, а також квітів та птахів. 

Більшість представлених на виставці робіт була створена митцями за останні кілька років. Вони представляють культурні цінності сучасного китайського монохромного живопису, мистецькі концепції та академічні здобутки, а також пошук нових рішень у поєднанні з традиціями.

У рамках європейського туру виставкового проекту Китайської державної академії живопису 19 липня в Національному музеї Тараса Шевченка буде проведено семінар «Китайський монохромний живопис в контексті глобалізації».

Виставка «Політ ідеї, плин форми» триватиме до 5 серпня. 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-