«VIVAT, Україно!». Роль особистості в інтеграції України до Європи

«VIVAT, Україно!». Роль особистості в інтеграції України до Європи

Укрінформ
15 червня 15:00 - Якою є роль особистості в інтеграції української спільноти до Європейського співтовариства», присвячена презентації книги «VIVAT, Україно!

Організатор: Українська конфедерація журналістів; Міжнародна компанія «Енергія довголіття».

Учасники: Ярослав Борута - народний артист України, модератор; Микола Голомша - політичний і громадський діяч, Заслужений юрист України; Володимир Удовиченко - політичний і громадський діяч, керівник Офісу реформ Київської області; Микола Жулинський - академік НАН України, директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка; Семен Поташник - Герой України, президент ВГО «Асоціація «Укргідроенерго»; Григорій Омельченко - Герой України, політичний і громадський діяч.

Коротко. Книга «VIVAT, Україно!» - це спроба дослідити один із головних напрямків розвитку України - інтеграцію української держави до Європейського співтовариства.  Вона містить нариси про життя та діяльність  знакових особистостей культурно-мистецького, науково-освітнього, медичного, економічного та громадського життя України.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу "VIVAT, Україно!"

У Києві презентували книгу "VIVAT, Україно!", що містить статті про знакових особистостей країни в найрізноманітніших галузях.

Презентація видання відбулася у п'ятницю в Укрінформі. 

"Книга "Золотий фонд України. VIVAT, Україно!" побачила світ зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми "Золотий фонд нації". З урахуванням європейського напрямку розвитку нашої держави та розуміючи проблемність питання охорони культурної спадщини ЮНЕСКО, автори проекту приділили цій темі особливу увагу. Актуальність зумовлена тим, що відповідно до рішення Європейського парламенту 2018 рік проголошено Роком культурної спадщини в Європі. Саме тому видання доповнене розділом "Герої України", більшість з яких є гідними представниками культурно-мистецької еліти України", - сказав модератор події, народний артист України Ярослав Борута.

Він додав, що книга є спробою дослідити один із головних напрямків розвитку України - інтеграцію нашої держави до Європейського співтовариства. 

"Пріоритетом у роботі журналістів було створення нарисів про життя та діяльність знакових особистостей культурно-мистецького, науково-освітнього, медичного, економічного та громадського життя України, що є відліком нової ери в розвитку української нації - епохи вільної європейської країни", - Борута. 

Водночас академік НАН України, директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Микола Жулинський наголосив, що нинішня подія дуже важлива, тому що тільки та держава, той народ, що цінує свою еліту, має перспективу на майбутнє. 

"Впродовж історії нашу національну еліту або заманювали в імперські столиці, багато наших видатних діячів працювали на чужу культуру, чуже державотворення. Ми знали періоди знищення національної еліти, бо той, хто це робив, добре усвідомлював, що нація може рухатися вперед тільки тоді, коли її буде вести еліта. І те суспільство, яке має 6-8% еліти, має велику перспективу. І тому дуже важливо, що сьогодні ми всі разом пошановуємо тих людей, які справді є національною елітою і будують власну державу. І це є процес надзвичайно відповідальний і важливий", - зазначив Жулинський. 

Він наголосив, що Україна має колосальний інтелектуальний потенціал, який дає великі надії на майбутнє. І хоч цей процес значною мірою загальмований - і зовнішніми чинниками, і внутрішніми, - але руху української нації, українського народу не спинити. Він буде динамізуватися, наростати, і в цьому велику роль відіграватиме національна еліта - і не тільки гуманітарна, наукова, освітня, а й бізнесова і політична, сказав академік.

"Я дуже радію, що маю можливість привітати тих, хто сьогодні удостоєний високої честі бути у цій чудовій книзі. І це, безперечно, залишиться на віки, бо це вже документ нашої епохи, нашого часу, і тут засвідчено ті імена, які справді залишаться в історії нашого народу", - сказав Жулинський. 

Презентація відбулася за участю понад півсотні учасників проекту. Її організатори - Українська конфедерація журналістів та Міжнародна компанія "Енергія довголіття". 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-