Старт освітньої програми «Сходини: 14 кроків до нової освіти»

Старт освітньої програми «Сходини: 14 кроків до нової освіти»

Укрінформ
12 червня 11:00 - Сходини: 14 кроків до нової освіти

Організатори: Міністерство інформаційної політики України, ГО «Про.Світ», краудфандингова платформа GoF.

Учасники: Лілія Боровець -  голова ГО «Про.Світ» та краудфандингової платформи GoF;  Віктор Литвінов - керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України; Олександра Пєтушкова - координаторка освітньої програми «Сходини»; Тетяна Мартинко - вчителька історії спеціалізованої школи №7 м. Рубіжне, Луганська область.

Довідково.  «Сходини» - програма для команд, які представляють школи  у 14 містах Донецької та Луганської областей. Програма дасть можливість учасникам розробити освітні проекти та набути навички:

дизайн-мислення - використання новітньої методики створення інновацій;

проектного менеджменту - розробки та реалізації освітніх проектів;

фандрейзингу - залучення фінансових ресурсів на потреби школи чи громади;

командної роботи.  

Початок програми - 15 червня у Слов'янську. Це місто, де 2 роки тому стартував перший проект платформи GoF - «Експерименти з фізики власноруч», який зібрав 106 % фінансування для своєї реалізації.

Кожен з 40 проектків-переможців отримає 25 000 грн для реалізації та запуститься для збору коштів на платформі GoF - єдиній в Україні платформі, яка займається виключно освітніми проектами.

Програма здійснюється за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Підсумкові матеріали:

У 14 містах Донецької і Луганської областей 15 червня стартує освітня програма "Сходини"

У 14 містах Донецької і Луганської областей відбудеться освітня програма "Сходини", яка допоможе учням, учителям та громадським активістам розробити освітні проекти та отримати фінансування на їх втілення.

Про це під час прес-конференції на тему: "Сходини: 14 кроків до нової освіти" в Укрінформі повідомив керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов.

"Сьогодні ми презентуємо проект "Сходини". Це не просто проект, це можливість для дітей зі сходу України, для вчителів створити освітні проекти та отримати на них фінансування для втілення своїх проектів у життя", - сказав Литвінов.

Як зазначила голова ГО "Про.Світ" та краудфандингової платформи GoF Лілія Боровець, основна мета проекту - об’єднати команди, які представляють школи - учнів, батьків, учителів, громадських активістів у прагненні втілювати освітні зміни. Зокрема, унікальність цієї програми полягає в тому, що учасники у процесі навчання зможуть розробити освітні проекти та втілити їх на практиці.

Окрім цього, за її словами, кращі проекти матимуть змогу запустити свої кампанії на освітньому спільнокошті GoF та отримати часткове фінансування на втілення ідеї у життя.

"Платформа GoF дозволяє кожному вчителю, учню, громадським організаціям з будь-якого куточка України публікувати свої цікаві ідеї, які розвивають їхні школи чи громади, і залучати фінансування від доброчинців на ці ідеї. Ми вже два роки присутні в Україні, за цей час у нас було реалізовано близько 70 різних шкільних ініціатив і зібрано більше 2 мільйонів гривень. Деякі ініціативи поширилися по всій країні", - розповіла Боровець.

Координаторка освітньої програми "Сходини" Олександра Пєтушкова повідомила, що освітня програма "Сходини" - це дводенна навчальна програма для команд, що відбуватиметься у 14 містах Донецької та Луганської областей. Стартує програма 15 червня у місті Слов'янськ і пройде у таких містах: Старобільськ, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Бахмут, Костянтинівка, Торецьк, Дружківка, Краматорськ, Добропілля, Покровськ, Новогродівка, Маріуполь. Триватиме програма до 1 серпня.

До участі у програмі запрошуються команди, які представляють школи, що прагнуть втілювати освітні зміни на місцях. Кожна школа з Донецької та Луганської областей може взяти участь у програмі.

"Протягом двох днів учасники зможуть розробити освітні проекти та розвинути навички з дизайн-мислення, проектного менеджменту, фандрейзингу (залучення фінансових ресурсів на потреби школи чи громади), командної роботи", - зазначила Пєтушкова.

Крім цього, кожен з 40 проектів-переможців отримає 25 000 грн для реалізації та запуститься для збору коштів на платформі GoF - єдиній в Україні платформі, яка займається виключно освітніми проектами.

Програма "Сходини" започаткована "Центром інноваційної освіти "Про.Світ" та краудфандинговою платформою GoF, та здійснюється за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-