Громадські активісти ініціюють створення нового міністерства

Громадські активісти ініціюють створення нового міністерства

Укрінформ
4 червня 16.00  - Прес-конференція представників ГО "Українська асоціація інвалідів АТО" щодо пропозиції створення окремого міністерства по справам ветеранів України

Організатор: ГО "Українська асоціація інвалідів АТО".

Учасники: Сергей Трискач - председатель правления ОО "Украинская ассоциация инвалидов АТО"; Анатолій Слівінський - голова правління ГС «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО»; Юрій Стеценко - заступник голови ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій»; Микола Греков - голова Громадянського руху учасників АТО та громадян з тимчасово окупованих територій; Володимир Примаченко - зав. сектору територіального органу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО (м. Київ); Валентин Лихоліт - голова ГО «Мужність».

Підсумкові матеріали:

Громадські активісти закликали керівництво країни пришвидшити створення Міністерства у справах ветеранів 

Громадські активісти звернулися до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради Андрія Парубія з відкритим листом щодо пришвидшення створення Міністерства  у справах ветеранів.

Відповідне звернення озвучив голова правління ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» Сергій Тріскач під час прес-конференції в Укрінформі.

«Наше звернення буде до керівництва країни про прискорення створення Міністерства у справах ветеранів війни, бо більше року це питання обговорюється в різних категоріях, але, на жаль, віз на тому ж місці», - зазначив Тріскач.

За його словами, створення Міністерства у справах ветеранів війни - це питання національної безпеки України. 

«У випадку відкритої агресії з боку Росії перші люди, які візьмуть зброю в руки, - це ветерани, які повернулися з війни», - додав Тріскач.

Завідувач сектору територіального органу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО (м. Київ) Володимир Примаченко також наголосив на необхідності створення Міністерства у справах ветеранів. 

«Міністерство повинно, перш за все, об'єднати всіх ветеранів усіх війн: і війни в Афганістані, і війни на території інших держав, і учасників АТО. Ветеранська спільнота повинна бути об'єднана», - вважає Примаченко.

Він додав, що сьогодні в Україні понад 20 міністерств і відомств опікуються ветеранами. 

"Зрозуміло, що немає нормального поняття і розуміння, що потрібно ветеранам. І чому проблеми ветеранів вирішують не ветерани, а державні працівники, які б хотіли б можливо чимось допомогти, але вони не мають поняття, чим живуть сьогодні ветерани і які в них сьогодні є проблеми", - зазначив Примаченко. 

Окрім того, він зауважив, що в суспільстві нині повага до ветеранів, інвалідів та родин загиблих на дуже низькому рівні. 

«Ще одна проблема, яка існує на сьогодні - це повага до ветеранів, повага до інвалідів, повага до сімей загиблих. На сьогоднішній день в країні вона на дуже низькому рівні. Люди в формі, як можна зауважити, уже нервують деяких людей. Вважається, що коли людина в формі, то це якийсь псевдоатошник, псевдоветеран, а люди одягають форму для того, щоб суспільство знало, що сьогодні в країні йде війна», -  наголосив Примаченко.

Як розповів голова Громадянського руху учасників АТО та громадян з тимчасово окупованих територій Микола Греков, сьогодні звернення громадських активістів передадуть до Президента, Прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради. 

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2017 року керівники та представники громадських організацій, які займаються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.

27 лютого 2018 року Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів. За ухвалення в цілому відповідного проекту постанови № 7505 проголосував 241 депутат при мінімально необхідних 226.

При цьому парламент доручив уряду у місячний строк, до 28 березня, поінформувати Верховну Раду України про виконання цієї постанови. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-