Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі. Організація Українського стенду на кіноринку «Mifa Market»

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі. Організація Українського стенду на кіноринку «Mifa Market»

Укрінформ
6 червня 11.00 - Організації Українського стенду на кіноринку «Mifa Market» Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Ансі 

Організатор: Державне агентство України з питань кіно.

Учасники: Євген Нищук - міністр культури України;  Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства України з питань кіно;  Олена Голубєва - виконавча директорка Громадської Спілки «Українська анімаційна асоціація»,  продюсерка студії «Червоний собака»; Єгор Олесов - голова індустріального комітету «Українська анімаційна асоціація», СЕО Animagrad;  Дмитро Лісенбарт - генеральний директор ДП «Укранімафільм»; Ірина Победоносцева - директор з розвитку студії «Квартал 95»; Наталія Гузєєва - сценаристка, письменниця, авторка таких відомих українських персонажів, як «Капітошка», «Петрик П'яточкін» тощо, співзасновниця студії «KAПI».

Модератор: Марія Дідик - прес-секретар Державного агентства України з питань кіно.

Коротко. Український стенд на кіноринку Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Ансі організовується Громадською спілкою «Українська анімаційна асоціація» UANIMA за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури України та Міністерства закордонних справ України.

Довідково. Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі (Festival International du Film d'Animation d'Annecy) - це один із найбільш відомих та престижних анімаційних форумів світу, заснований у 1960 році. Цьогорічний фестиваль пройде з 11 по 16 червня традиційно у Франції.

Цього року Україна вдруге представлена власним національним стендом на кіноринку «Mifa Market», що працює в рамках фестивалю вже понад 30 років. Українська делегація буде представлена 14 студіями (40 делегатів), фестивалями («Linoleum» та «Крок»), на стенді будуть представлені повнометражні проекти (1 завершений, 3 у виробництві, 1 в розробці).

У рамках прес-конференції буде презентовано дизайн Українського стенду, каталог української анімації 2018-2019 рр., а також вперше будуть показані тізери і матеріали нових українських проектів, у тому числі:

 - «МАВКА.ЛІСОВА ПІСНЯ», яка два останніх роки поспіль входила до переліку найкращих європейських проектів пітчингу «Cartoon Movie» у Бордо (березень 2018),  двічі представлена на кіноринку «Marche du Film» у Каннах та на пітчингах фестивалів: «Co-Production Forum Brussels» (грудень 2017, Брюссель), Film Content Production and Distribution Beijing  (грудень 2017, Пекін), «Cartoon 360» (червень 2017, Барселона);

 - cеріал «Ферма Фіна»/ «South Farm» (Yarki Studio), учасник пітчингу на Анімаційному Форумі у Вишеграді (травень, 2018, Чехія) та «Cartoon Forum» у Тулузі (2018, Франція);

- новий проект компанії Glowberry «Хоробрі зайці» - музичний навчальний серіал для дітей віком від 2 до 5 років;

- короткометражний авторський фільм «Світ навпаки» (студія «Червоний собака», 2018), створений за грантом Президента України молодим діячам у галузі культури.

Підсумкові матеріали:

На кіноринку фестивалю анімаційних фільмів в Ансі буде представлено проекти 14 студій з України  

Український стенд на кіноринку "Mifa Market" Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі, що проходитиме 11 - 16 червня, презентуватимме проекти 14 вітчизняних студій. 

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі голова індустріального комітету "Українська анімаційна асоціація", кінопродюсер і керівник студії  Animagrad Єгор Олесов. 

"Україна цьогоріч буде вдруге представлена власним національним стендом на кіноринку "Mifa Market". І якщо торік 9 студій презентували Україну на стенді в Ансі, то цього року їх уже 14", - сказав Олесов. 

Він зазначив, що це студії "Червоний собака", Animagrad,  ДП "Укранімафільм", Yarki Studio, Lastoon, Parables of the Nations, Glowberry (Film.UA Group), "Квартал 95", "Карандаш", "КАПІ", "Вау-Хау Студія".

Як підкреслила виконавча директорка Громадської спілки "Українська анімаційна асоціація", продюсерка студії "Червоний собака" Олена Голубєва, цього року вирішено залишити торішній дизайн Українського анімаційного стенду, оскільки він уже впізнаваний.

"Наявність стенду на такій великій міжнародній події викликає довіру до країни, до бізнесу, до інвестицій - як у творчість, так і у виробництво. Вже заплановані зустрічі щодо підписання угод намірів, що стосуються індустрії і анімаційного напрямку в цілому", - сказала Голубєва.

Вона додала, що спеціально до фестивалю Українська анімаційна асоціація за підтримки Держкіно випустила другий каталог української анімації 2018-2019 рр., який містить багато яскравих авторських проектів. Ззокрема, це анімаційна стрічка "Причинна", яка цього року отримала національну нагороду "Золота дзига" і увійшла в офіційну конкурсну програму відомого кінофестивалю в Хіросімі. А студія "Червоний собака" представить на стенді трейлер повнометражного фантастичного анімаційного фільму "Віктор_Робот", новий стеріал "Стрічка", короткометражні анімації "Чудове Чудовисько" та "Світ навпаки".

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко вважає, що присутність українській анімації на кіноринку "Mifa Market" є надзвичайно важливою індустріальною подією. 

"Для нас було важливо з самого початку, ще минулого року, коли це відбувалося вперше, стати партнерарами Українського стенду. Ми будемо й надалі продовжувати нашу роботу з підтримки представлення української анімації в Ансі. І сподіваюсь, що згодом наша фінансова участь розшириться. Наразі ж на цей стенд ми даємо не такі великі гроші - це всього лише 150 тисяч гривень. Але українські аніматори доволі консолідовані і велику частину витрат взяли на свої плечі. Це демонструє їх відповідальний, правильний і прагматичний підхід. Це позитивний приклад державно-приватного партнерства", - сказав Іллєнко. 

Як зазначалося, під час роботи Українського стенду його учасники поширюватимуть інформацію про Олега Сенцова та інших українських політв'язнів у Росії. 

"Анімаційна спільнота дуже єдина у своєму баченні ситуації з в'язнями совісті, з Олегом Сенцовим. Тому ми плануємо цю інформацію поширювати. І нам дуже приємно, що відомий російський анімаційний режисер Гарі Бардін приєднався до акції на підтримку Олега Сенцова, зробив дуже сміливу заяву. Ми сподіваємось, що всім світом ми подолаємо цю несправедливість", - підкреслила Голубєва. 

Український стенд на кіноринку Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі організовується Громадською спілкою "Українська анімаційна асоціація" UANIMA за підтримки Держкіно та міністерств культури і закордонних справ України.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова було засуджено російським судом до 20 років ув'язнення на підставі сфальсифікованих обвинувачень у тероризмі. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування засуджений у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений за однією справою з Сенцовим.

В цілому в Росії і в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, в тому числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-