Сліпе жеребкування членів експертних рад та старт конкурсу мистецьких проектів від Українського культурного фонду

Сліпе жеребкування членів експертних рад та старт конкурсу мистецьких проектів від Українського культурного фонду

Укрінформ
22 травня 10:00 - Cліпе жеребкування, яке визначить членів експертних рад Українського культурного фонду 

Організатор: Український культурний фонд, Міністерство культури України.

Учасники: Марина Порошенко - голова Українського культурного фонду; ​Юлія Федів -   виконавчий директор Українського культурного фонду; Світлана Фоменко - перший заступник міністра культури України.

Контакти для акредитації: press@ucf.in.ua, +38 068 305 48 55керівник відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю Українського культурного фонду Анастасія Політіко.

Акредитація триватиме до 18:00 21 травня.

Довідково.  Український культурний фонд – державна інституція, що створена у 2017 році з метою сприяння розвитку культури і мистецтв України, підтримки культурного розмаїття, інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюватиметься на конкурсних засадах.

Підсумкові матеріали:

Стартувало сліпе голосування членів експертних рад Українського культурного фонду

Почалося сліпе жеребкування членів експертних рад Українського культурного фонду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що нині відбувається другий етап добору експертів до експертних рад Українського культурного фонду, котрі будуть оцінювати проектні заявки у 2018 році.

«Хочу привітати Український культурний фонд з тим, що набір експертних рад відбувся. І сьогодні в нас  дуже важливий день, коли методом сліпого жеребкування будуть відібрані експертні ради по 8 напрямках, які і будуть в подальшому оцінювати і відбирати культурні проекти 2018 року», -  зазначила голова Українського культурного фонду Марина Порошенко.

Вона вважає, що завдяки роботі Українського культурного фонду в дуже близькому майбутньому наша спільнота  відчує, що розвивається українська культура.

«Я сподіваюся, що в дуже близькому майбутньому вона (культура - ред..) буде інтегрована в міжнародну культурну спільноту», -  наголосила Порошенко.

Загалом було подано 281 заявку. Із них 93,5% - з різних областей України, а решта - з-за кордону. 

Український культурний фонд - державна інституція, що створена у 2017 році з метою сприяння розвитку культури і мистецтва України, підтримки культурного розмаїття, інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюватиметься на конкурсних засадах.

Визначено членів експертних рад Українського культурного фонду шляхом сліпого жеребкування

За результатами сліпого жеребкування визначено 40 членів восьми експертних рад Українського культурного фонду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, сліпе жеребкування відбулося у вівторок, 22 травня.

Загалом, члени добиралися до експертних рад восьми напрямків.

Так, за результатами сліпого жеребкування членами ради з підтримки проектів у сфері візуальне мистецтво стали: Ксенія Білаш, Єлизавета Герман, Катерина Зінченко-Рай, Олена Мартинюк, Ірина Міщенко.

До експертної ради з підтримки проектів у сфері аудіального мистецтва увійшли Наталія Бондаренко, Павло Калиниченко, Євген Петрюченко, Йосип Созанський, Ігор Шаповалов.

Експертну раду з підтримки аудіовізуального мистецтва за результатом сліпого жеребкування складають Олена Бабій, Любов Крохмальна, Віталій Чернецький, Володимир Нагорний, Володимир Яценко.

За результатами сліпого жеребкування до експертної ради у сфері дизайну та моди увійшли Міндаугас Казлаускас, Мирослав Мельник, Юрій Одробінський, Наталія Синєпупова, Оксана Фурса.

Експертну раду з підтримки проектів у сфері перформативного та сценічного мистецтва складають Лілія Бевзюк-Волошина, Лілія Гринь, Тетяна Каблова, Марина Котеленець, Антон Овчінніков.

До експертної ради з підтримки проектів у сфері культурної спадщини відібрані шляхом сліпого голосування Олеся Воронюк-Волошина, Наталя Дзюба, Владислав Мороко, Наталія Мусієнко, Тамара Турбаніст.

Також до експертної ради з підтримки проектів у сфері літератури та видавничої справи увійшли Олексій Власов, Каріна Дорошенко, Івасюк Оксана, Матіаш Богдана, Ірина Рачковська.

І до експертної ради у сфері культурних та креативних індустрій увійшли Анастасія Верлінська, Наталія Кривда, тарас Максименко, Олена Михайленко, Анатолій Солов'яненко.

Загалом до участі в конкурсі було подано 281 заявку.

 Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-