Брифінг щодо реорганізації структури НДСЛ

Брифінг щодо реорганізації структури НДСЛ " ОХМАТДИТ"

Укрінформ
21 травня 12:00 - Реорганізація структури НДСЛ " ОХМАТДИТ"

Оргвнізатор: Міністерство охорони здоров’я України.

Учасники: Олександр Лінчевський - заступник міністра охорони здоров’я України; Ірина Садов'як - головний лікар НДСЛ «ОХМАТДИТ»; Юрій Довбня - заступник головного лікаря з медичної частини;  Олег Полозенко - заступник головного лікаря з розвитку;  члени Опікунської ради: Оксана Корчинська - народний депутат України, Ганна Гопко - народний депутат України; Данило Гетьманцев - доктор юридичних наук.

Підсумкові матеріали:

В "Охматдиті" у серпні планують відкрити відділення дитячої нейрохірургії

Відділення дитячої нейрохірургії планують відкрити у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у серпні.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила головний лікар медзакладу Ірина Садов'як.

"Ми створюємо нове відділення дитячої нейрохірургії, воно є на часі і важливим для лікарні. В Інституті нейрохірургії надається така допомога, але здебільшого для дорослого населення. Але в чому переваги "Охматдиту" - це комплексний підхід, у нас дуже багато вузькопрофільних спеціалістів, а особливо коли дитина з політравмами, тут необхідний мультидисциплінарний підхід. Штатний розпис буде введений у серпні, і це відділення буде відкрито", - сказала Садов'як.

За її словами, ще один новий підрозділ - відділ оцінки ризиків та інфекційного контролю - займатиметься проблемами внутрішньолікарняних інфекцій, які призводять до ускладнень, аж до летального кінця.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, реорганізація структури була одиним із завдань, які МОЗ поставив перед уперше обраним більше року тому на конкурсних засадах головлікарем "Охматдиту", оскільки правилах роботи в лікарні залишилися в спадок від Радянського Союзу. "Не змінюючи принципи роботи лікарні, стиль, її структуру, не варто сподіватися на якісні зміни. Тому головний лікар лікарні розпочинає роботу щодо суттєвих структурних змін "Охматдиту" для того, щоб він працював за останнім словом і медичної науки, педіатрії та медичної освіти", - сказав він.

Головний лікар НДСЛ "Охматдит" запевнила, що під час реорганізації структури працівників не скорочуватимуть

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" наголосили, що під час реорганізації структури медзакладу скорочення працівників не буде, а заплановано перепрофілювання 15 посад.

Про це під час брифінгу в Укрінформі щодо реорганізації структури НДСЛ "Охматдит" повідомила головний лікар НДСЛ "Охматдит" Ірина Садов'як.

"За погодженням Міністерства охорони здоров'я у нас з 24 квітня була змінена структура закладу, а вже 17 травня затверджений новий штатний розпис. Я хочу запевнити в тому, що ніякого вивільнення наших працівників не буде, тому в затвердженні штатного розпису у нас як було 2 677 посад, лікарських, середнього медперсоналу, іншого персоналу, так і залишається, однак змінені деякі відділення", - сказала Садов'як.

Вона зазначила, що для більш ефективної роботи йде перепрофілювання і створення нових відділень.

"Навіть ті посади, які йдуть під скорочення, а це йде 15 посад, вони будуть перепрофільовані. І кожному працівнику буде запропоноване інше місце роботи в нашій установі, тобто під вивільнення персонал не йде", - сказала Садов'як. 

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-