100 років звільнення українського Донбасу від більшовизму. Презентація відеоролика

100 років звільнення українського Донбасу від більшовизму. Презентація відеоролика

Укрінформ
25 квітня 14.30 - 100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Дмитро Ткаченко - виконавчий директор Аналітичного центру «Фабрика думки «Донбас», радник міністра інформаційної політики України; Тарас Підгірняк - режисер, керівник продакшн-студії «ВиДиво».

Коротко. Під час презентації буде продемонстровано відеоролик, який присвячено 100-річчю звільнення Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників. Це історія про спротив Армії УНР на Донбасі, яка розповідає про героїчні перемоги у звільненні територій Донбасу. Протягом квітня 1918 року було звільнено Слов'янськ, Бахмут, Горлівку, Микитівку, станцію Колпаково.  30 квітня Армія УНР вийшла до кордону з Доном.

Після зайняття Гайдамацьким полком станції Колпаково війська припинили переслідування більшовиків. Полковник В. Сікевич згадував: «Козаки принесли два високі стовпи, вималювали їх на жовто-блакитну фарбу, яку знайшли на станції, на кожному з двох стовпів намалювали тризуби, а під ними написали «У.Н.Р.», а до стовпів прибили патики з нашим рідним державним прапором!».

Відеоролик про те, як твориться історія, і, на жаль, як іноді вона повторюється. Однак  її уроки є безцінними для наступних поколінь.

Підсумкові матеріали:

На російську пропаганду треба відповідати правдою, а не контрпропагандою — Джапарова

Відповідати контрпропагандою на російську пропаганду неефективно, це ще більше вводить людей в оману і сприяє втраті довіри до будь-якого джерела.

Таку думку висловила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації відеоролика “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018” в Укрінформі.

“Ми наполягаємо на тому, що контрпропагандою на пропаганду відповідати не можна — це ще більше вводить в якусь оману людей, стимулює втрату довіру до будь-якого джерела. Ми намагаємося казати правду, правду, про яку ми не знали”, - зазначила вона.

Джапарова нагадала, що російська інформаційна система повністю монополізована і контрольована владою, проте, за її словами, це дає відчуття потужної пропагандистської машини лише у короткотерміновій перспективі.

“Багато сьогодні громадських діячів нам дорікають, що от Російська Федерація перемагає по всіх інформаційних фронтах, але, з іншого боку, у довготерміновій перспективі ми бачимо, що громадянин РФ-споживач цієї пропаганди приречений, бо він не має критичного мислення, це людина, яка не спроможна фільтрувати, робити висновки, користуватися різними джерелами інформації, тому що в неї просто немає доступу до інших джерел інформації”, - переконана урядовець.

У цьому зв’язку Джапарова підкреслила, що ключовою цінністю демократії є свобода слова і невтручання в редакційну політику ЗМІ, тому наразі потрібно проводити не контрпропаганду, а подавати правду, вести просвітницьку роботу серед громадян.

Як повідомлялося раніше, 20 листопада 2017 року Міністерство інформаційної політики презентувало медіакампанію “Літопис українського Донбасу” та перший відеоролик цього циклу “100 років з дня підняття українського прапора на Донбасі”.

У середу, 25 квітня, відбулася презентація другого відеоролика із цього циклу під назвою “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018”.

МІП готує великий форум у Краматорську влітку — Джапарова

У червні у Краматорську на Донеччині планується проведення великого форуму щодо актуальних питань розвитку українського Донбасу.

Про це розповіла перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації відеоролику “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018” в Укрінформі.

“Треба іти на місця, не тільки в Києві розповідати про український Донбас, а й на Донбасі розповідати про український Донбас, у зв’язку з чим наразі готуємо проведення великого форуму, напевно, у Краматорську, який буде присвячено роковинам окупації, і ми плануємо його у червні”, - зазначила вона.

За її словами, до участі будуть залучені громадські діячі, журналісти, представники центральної та місцевої влади.

Як повідомлялося раніше, 20 листопада 2017 року Міністерство інформаційної політики презентувало медіакампанію “Літопис українського Донбасу” та перший відеоролик цього циклу “100 років з дня підняття українського прапора на Донбасі”.

У середу, 25 квітня, відбулася презентація другого відеоролика із цього циклу під назвою “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018”.

МІП презентувало відеоролик до сторіччя визволення Донбасу від російсько-більшовицьких окупантів

Міністерство інформаційної політики підготувало відеоролик, який розповідає про те, як армія Української Народної Республіки 100 років тому визволила звільнила від російсько-більшовицьких окупантів територію Донецької і Луганської областей.

Його презентація відбулася на прес-конференції в Укрінформі.

“Цей ролик - це наша шана тим історичним подіям, які засвідчили українці 100 років назад, тим подіям, які сьогодні, на жаль, повторюються, але з іншого боку, і тому досвіду, якого ми набули і завдяки якому сьогодні ми намагаємося вбити той міф, що Донбас - це земля з російськими настроями або жителі Донбасу - це традиційно жителі, які підтримували або підтримують Російську Федерацію”, - підкреслила  перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

За її словами, ролик є спробою показати, що Україна завжди була присутня на Донбасі, а жителі Донбасу зажди були частиною розбудови української державності.

“Те, що зображено в цьому ролику, та і, фактично, події сторічної давнини повторюються сьогодні. Дуже знаковим є те, що 100 років тому була створена так звана “Донецько-Криворізька республіка” - аналог так званих “ДНР/ЛНР”. Тоді так само кремлівські посіпаки казали, що то є волевиявлення місцевого населення, громадянський конфлікт і, прикриваючись цим, вони фактично утворювали квазідержави. Сьогодні, через 100 років, ми бачимо таку саму дійсність”, - зауважила Джапарова.

За її словами, вартість виробництва відеоролика становить близько 80 тисяч гривень. Він є соціальним, тож МІП проситиме ЗМІ розмістити його на своїх ресурсах.

У свою чергу радник міністра інформаційної політики Дмитро Ткаченко додав, що вже є домовленості про трансляцію відеоролика з такими телеканалами, як “5 канал”, “Прямий”, “UA. Донбас”, “Чорноморка”. Контент також розміщено на YouTube із налаштуваннями доступу для мешканців тимчасово окупованих територій.

Ролик тривалістю 4 хвилини 20 секунд розповідає, за словами Ткаченка, про "перший український ефективний досвід деокупації Донбасу”, коли 100 років тому війська армії УНР під проводом полковника Володимира Сікевича визволили Донеччину та Луганщину і вже 30 квітня вийшли до кордону з Доном.

Ткаченко зауважив, що відеоролик "100 років визволення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018" є другим у межах медіакампанії “Літопис українського Донбасу”, започаткованої МІП, а у планах - ролики про Василя Стуса, “невідомого” Володимира Сосюру, який входив до лав армії УНР на Донбасі, тощо.

Як повідомлялося, 20 листопада 2017 року Міністерство інформаційної політики презентувало медіакампанію “Літопис українського Донбасу” та перший відеоролик цього циклу “100 років з дня підняття українського прапора на Донбасі”.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-