Розвиток малого бізнесу в Україні. Соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ

Розвиток малого бізнесу в Україні. Соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ

Укрінформ
24 квітня 11.00  - Розвиток малого бізнесу в Україні. Соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ»

Організатор: Група компаній SEOWAVE за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Учасники: Тетяна Аборонок - виконавчий директор групи компаній SEOWAVE; Максим Рибін - модератор, комерційний директор групи компаній SEOWAVE; Ярослава Корольчук - модератор, прес-секретар соціального проекту #СТАРТУЙСЬОГОДНІ; Лариса Микитьон - керівник та ініціатор проекту Veterano Service; Леонід Махлай, Ігор Гулий - веб-студія «Махаон»; Елліна Шнурко-Табакова - видавець ВД «СофтПрес», голова правління АПІТУ; Леонід Залозний - директор веб-студії «Ідейне рішення»; Вадим Дубровін - директор веб-студії Web-kitchen; Костянтин Попов - СЕО компанії IT-MOKO; Максим Діжечко - політичний діяч; Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України.

До участі запрошені: представники АТО, інформаційні партнери Delo.ua, газета Хрещатик, Template Monster.

 Коротко. Сучасний стан розвитку малого бізнесу в інтернет досить стрімко набирає обороти, тому бізнес, який займається безпосередньою реалізацією таких проектів, організував соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ. Представники напряму IT стурбовані тим, що багато гарних ідей для бізнесу в Україні залишаються без фінансової підтримки. Оскільки перший крок в реалізації власного бізнесу важко втілити в реальність, тому звернулися за підтримкою до представників Київської державної адміністрації, а також представників бізнесу для масштабування проекту і задля того,  щоб надати поштовх  розвитку малого бізнесу в Україні та економічної ситуації в цілому. Група компаній SEOWAVE та партнери веб-студії: «Махаон», «Ідейне рішення», Web-kitchen та IT-MOKO готові допомагати у вирішенні складних проблем при старті власного бізнесу в мережі інтернет в рамках соціального проекту. Перший етап соціального проекту #СТАРТУЙСЬОГОДНІ стосується напряму АТО. Ветерани та їхні сім’ї, які мають бізнес-ідею, але не мають достатнього коштів, щоб розпочати свій бізнес в мережі інтернет, відтепер мають унікальний шанс – за допомогою проекту #СТАРТУЙСЬОГОДНІ розпочати власну діяльність.

Підсумкові матеріали:

Ветеранам АТО пропонують узяти участь у соцпроекті "Стартуй сьогодні”, покликаному сприяти розвитку малого бізнесу 

Група компаній SEOWAVE та партнери веб-студії «Махаон», «Ідейне рішення», Web-kitchen та IT-MOKO започаткували соціальний проект "Стартуй сьогодні”, яким хочуть допомагати у вирішенні складних проблем при старті власного бізнесу в мережі інтернет.

Як повідомила виконавчий директор групи компаній SEOWAVE Тетяна Аборонок під час круглого столу в Укрінформі, організованому групою компаній SEOWAVE за підтримки Міністерства інформаційної політики України, до участі у проекті запрошують ветеранів АТО, які мають цікаві ідеї свого бізнесу.

"Ми почали саме із допомоги ветеранам АТО не тільки тому, що їхня адаптація є актуальною проблемою, бо їх треба підтримувати, і ми зі свого боку можемо зробити хоча б це для них, а й тому, що ці хлопці вміють робити дійсно якісний продукт. Напевно, на ринку, а я особисто дуже слідкую за якістю та рівнем сервісу, вони роблять дійсно якісно, але не розуміють, як цей продукт краще продати, який саме потрібен сайт. І ми хочемо їм надати ті безкоштовні інструменти, щоб про їхній бізнес, про якість дізналися ще більше людей", - сказала Аборонок.

За словами модератора, комерційного директора групи компаній SEOWAVE Максима Рибіна, представники напрямку IT стурбовані тим, що багато гарних ідей для бізнесу в Україні залишаються без фінансової підтримки, тому готові для масштабування проекту і задля того, щоб надати поштовх розвитку малого бізнесу в Україні та економічної ситуації в цілому, допомагати. Перший етап проекту "Стартуй сьогодні”, стосується напряму АТО. Ветерани та їхні сім’ї, які мають бізнес-ідею, але не мають достатнього коштів, щоб розпочати свій бізнес в мережі інтернет, відтепер мають унікальний шанс – за допомогою проекту "Стартуй сьогодні” розпочати власну діяльність.

"Ідея в тому, щоб люди протягом року мали можливість взяти участь у дійсно чесному конкурсі, коли не група експертів обиратиме проекти, а автоматично буде визначатися переможець. Тобто, при виборі ми відійдемо від людського фактора. На мій погляд, система участі у конкурсі спрощена до неможливості, усього чотири кроки треба зробити", - сказав Рибін.

Зокрема, пояснив він, необхідно прочитати простий договір онлайн, підготувати презентацію своєї бізнес-ідеї якомога простіше, заповнити заявку на сайті та очікувати результат конкурсу. "До 28 квітня ще можна встигнути подати заявку від учасників АТО, а потім будемо обирати переможців та починати інші проекти", - сказав він.

Керівник та ініціатор проекту Veterano Service Лариса Микитьон переконана, цей проект стане суттєвою підтримкою для тих, хто тільки починає свій бізнес. "Люди після повернення з фронту дуже змінюються, змінюються їхні інтереси, цілі, ідеї. І якщо до війни на них не вистачало сил або часу, то після повернення вони втілюються у життя, і треба підтримати їх", - сказала вона.

"У багатьох бізнесменів є бажання допомагати, є совість. І є чимало людей, які після повернення з зони АТО хочуть займатися саме своєю справою, але це приносить їм радість та не приносить грошей, бо не вміють вони щось своє продавати. Так вже це у нас закладено. Головне, є люди, які готові надати їм шанс зробити щось своє і заробляти на цьому гроші. Гармонія може бути тоді, коли 90% часу витрачається на заробітки, а 10% - на волонтерство", - сказав політичний діяч Максим Діжечко .

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін запевнив, що МІП допомагатиме реалізації подібних проектів. "Люди, які роблять щось хороше для інших, а в даній ситуації йдеться про ветеранів АТО, які нині є вразливою соціальною категорією, бо війна це серйозна травма для будь-якої людини, заслуговують на повагу. Ми в цьому напрямку будемо співпрацювати і з Мінсоцполітики та думати, яким чином заохочувати тих, хто повернувся з фронту, і шукати, як можна підтримати їх, подолати психологічну травму, яка існує. Ми будемо раді також допомагати таким ініціативам, як ваша”, - запевнив він.

Учасники круглого столу наголосили, що до ветеранів АТО та їхнього бізнесу неможливо ставитися із жалем, бо вони дійсно працюють самовіддано і пропонують найкращий товар.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-