Глибинні інтерв'ю як метод соціологічного дослідження

Глибинні інтерв'ю як метод соціологічного дослідження

Укрінформ
25 квітня 13.15 - Глибинні інтерв'ю як метод соціологічного дослідження: що потрібно знати несоціологу

Організатор: ГО "Інститут економічних досліджень та політичних консультацій".

Спікери:  Оксана Кузяків - виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, керівник Центру ІЕД-ЦДСС;  Ірина Коссе - координатор проекту Просування реформ у регіони  Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбувся вебінар про те, що треба знати несоціологу про глибинні інтерв'ю 

Громадська організація «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» провела в Укрінформі вебінар на тему «Глибинні інтерв'ю як метод соціологічного дослідження: що потрібно знати несоціологу».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час заходу експерти звернули увагу на те, що завдяки проведенню глибинного інтерв'ю дослідники мають можливість вивчити думку респондентів, їхні мовити та уявлення щодо конвертної ідеї. Директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків, зокрема, акцентувала, що глибинні інтерв'ю як метод застосовуються лише тоді, коли треба отримати не кількісні показники, а якісні та відповіді на запитання "як?" і "чому?".

Як зазначалося, переваги глибинного інтерв'ю полягають у можливості зібрати більш деталізовану інформацію, аніж, наприклад, при опитуванні, отримати більш «правдиві» відповіді щодо чутливих тем, встановивши при цьому зв'язок з учасниками, а також поставити уточнюючі запитання, перевірити інформацію та повернутись до деяких тем під час бесіди.

Водночас до недоліків такого виду інтерв'ю слід віднести ризик того, що весь процес буде зірвано, якщо інтерв'юер виявиться недосвідченим або некваліфікованим. Крім того, сам процес може бути відносно дорогим порівняно з іншими методами, проте телефонне інтерв'ю або спілкування через Skype допоможуть суттєво знизити витрати, зауважували промовці.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-